Primăria Glogova a plătit un drum de cinci ori

Primăria Glogova a scăpat de datoria de patruzeci de miliarde lei vechi pe care o avea la o firmă din Timişoara, care a reabilitat un drum comunal. În final, porţiunea de drum asfaltată a costat de cinci ori mai mult deoarece clauzele contractului prevedeau penalităţi de un procent pe zi.

Cea mai mare problemă moştenită de la primarul Ion Şalapa a fost o datorie de miliarde de lei vechi pentru asfaltarea unui drum, din anul 2007. Drumul era cuprins într-un program cu finanţare guvernamentală, dar banii nu au ajuns, iar creanţele au crescut.

Primarul Gheorghe Alpredi a declarat ieri că, din cele 50 de miliarde de lei pe care primăria a avut să i le dea firmei constructoare din Timişoara, executarea reabilitării drumului a costat doar 850 de milioane de lei vechi!!! Contractul încheiat cu această firmă a avut o clauză potrivit căreia fiecare zi întârziere costă un procent din întreaga sumă. Primăria a întârziat ani de zile, lucrarea fiind contractată în 2007.  Din 55 de miliarde, 43 de miliarde au fost penalizări, a confirmat primarul Alpredi, care a adăugat că reabilitarea drumului a costat doar 850 de milioane de lei vechi. Banii necesari pentru scoaterea primăriei de sub sechestru au venit pe ordonanţa 13, care ajută primăriile să scape de arierate.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: