Primăria Glogova are de recuperat 5 milioane de lei de la fostul primar

Primăria Glogova a deschis luni, 11 mai, o acţiune în instanţă împotriva fostului primar Ion Şalapa pentru recuperarea unui prejudiciu de peste 5 milioane de lei. Actualul primar, Gheorghe Alpredi, a menţionat că fostul primar a prejudiciat primăria cu suma de 5.174.000 lei printr-o lucrare de modernizare a unui drum comunal. Prejudiciul este unul uriaş şi figurează în evidenţele primăriei Glogova de ani buni. Acţiunea deschisă de actualul primar Alpredi nu este singura problemă pe care fostul primar o are cu legea. Acesta a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru pentru un alt prejudiciu adus primăriei.

Primarul comunei Glogova, Gheorghe Alpredi, l-a chemat în instanţă pe fostul primar al localităţii de la care doreşte să recupereze suma de 5.174.000 lei. Alpredi spune că, în urma unui control, Curtea de Conturi a dispus recuperarea acestor sume de bani şi că el trebuie să pună în aplicare măsurile dispuse. „Este vorba de un prejudiciu creat prin modernizarea DC 114. Curtea de Conturi a fost în control şi a dispus recuperarea prejudiciului iar eu nu fac altceva decât să pun în aplicare măsurile dispuse de Curtea de Conturi. Este o sumă foarte mare, 5.174.000 lei”. Acţiunea în instanţă a fost deschisă pe 11 mai. Contractul de modernizare a drumului care leagă două sate din Glogova a fost licitat în 2007 la valoarea de 1,8 milioane lei. Fostul primar Ion Şalapa nu a plătit lucrarea la timp, iar suma aproape s-a triplat. Banii ar fi trebuit să vină de la Guvern însă s-au înregistrat întârzieri foarte mari iar constructorul a aplicat penalităţi. În anul 2011, constructorul a blocat conturile primăriei şi şi-a recuperat întreaga sumă iar acum primarul Şalapa este bun de plată. „Eu am preluat primăria cu foarte multe datorii, asta cel puţin este o datorie istorică. Nici nu am siguranţa că vom putea recupera vreodată această sumă de bani dar instanţa va hotărî”, a adăugat actualul primar Alpredi.

Fostul primar spune că de vină e Guvernul

Şi cum un rău nu vine niciodată singur, fostul primar Ion Şalapa a fost trimis în judecată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru pentru abuz în serviciu. Şi în acest dosar vorbim de un prejudiciu de 100.000 lei adus primăriei Glogova. Acesta este acuzat că a cumpărat din banii primăriei, de la două firme din Caracal, peste 300 de metri de furtun PSI. Suma plătită a fost de 14 ori mai mare faţă de preţul pieţei, astfel încât primăria a cheltuit aproximativ 100.000 lei vechi doar pentru furtun. Ion Şalapa lucrează şi acum în cadrul Primăriei Glogova, ca agent agricol. Întrebat despre acuzaţiile care i se aduc, fostul primar a spus ieri că instanţa de judecată îi va constata nevinovăţia pentru că toate probele sunt de partea lui. „Pentru prejudiciul constatat la drum consider că nu sunt vinovat pentru că eu am făcut toate demersurile către guvern să-mi asigure banii la timp, am făcut drumuri la Bucureşti, am trimis adrese peste adrese şi degeaba. Banii trebuiau să vină de la stat şi nu au venit. Cât priveşte achiziţia furtunului, nici aici nu sunt probe care să mă facă vinovat. Marfa există la primărie, instanţa să-şi spună cuvântul”, a afirmat Ion Şalapa, fostul primar al comunei Glogova.

Vizualizări: 259

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: