Primăria nu a luat o decizie. Care sunt variantele în cazul lucrărilor de pe Calea Eroilor

Mai sunt câteva zile până la data la care ar trebui să fie gata lucrările de modernizare a Căii Eroilor, din Târgu Jiu, dar, în șantier, lucrurile nu ne duc cu gândul la finalul investiției. Dimpotrivă. Este cert că muncitorii nu se vor încadra în termen, iar municipalitatea încă nu a decis ce va face: va rezilia contractul sau îl va prelungi. Cea de-a doua opțiune ar veni cu penalități pentru constructor, pentru fiecare zi de întârziere.

30 iunie a fost ultimul termen promis de constructor pentru finalizarea lucrărilor de pe Calea Eroilor. Cu toate că s-au dat asigurări că investiția va fi gata, acest lucru este departe de a se întâmpla atât de rapid.

Primăria Târgu Jiu caută soluții, dar nu a decis încă nimic. “Aici este o decizie pe care trebuie s-o ia autoritatea publică locală în perioada următoare. Se fac ultimele verificări pe Calea Eroilor, cu arhitectul Dorin Ștefan, cu dirigintele de șantier, cu reprezentanții din compartimentul tehnic din cadrul Primăriei Târgu Jiu, se fac ultimele verificări pe stadiul evoluției acestei lucrări. Eu nu sunt mulțumit de constructor și i-am spus-o în față de fiecare dată când am avut întâlniri”, a anunțat primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Sunt două opțiunie: fie reziliază contractul cu actualul constructor, face o nouă licitație și alocă noi fonduri pentru restul de lucrări, fie continuă contractul cu aceeași firmă, dar în alte condiții. Mai precis, cu penalități pentru fiecare zi de întârziere până la finalizarea lucrărilor.

„Ai două posibilități: posibilitatea de a continua lucrarea cu societatea în condițiile în care îți oferă toate elementele că se poate finaliza această lucrare în 2022, pe graficul de execuție, cu penalitățile aferente. Dacă la prima prelungire, am acceptat, ținându-se cont de istoricul acestor lucrări, de pandemie, pe 30 încolo nu mai rămâne pe șantier această societate decât în condițiile în care plătește penalități de întârziere. Cea de-a doua variantă, suntem obligați să facem reevaluarea lucrării. S-ar putea să constatăm că valoarea pe care o avem din PNDL este prea mică, va trebui făcută o reevaluare a diferenței de lucrări și ulterior scoaterea acestei diferențe de lucrări și fizic și financiar la licitație. Nu luăm în calcul binele cel mai mare, ci răul cel mai mic”, a mai spus primarul, într-o emisiune la Radio Infinit.

Vizualizări: 677

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: