Primăria Târgu Jiu a pierdut procesul cu Compania de Drumuri

Câștig de cauză în favoarea Companiei de Drumuri Naționale în procesul cu Primăriile Târgu Jiu și Bumbești Jiu. Ambele instituții au fost obligate de instanța de judecată să întocmească planurile parcelare necesare pentru exproprierea localnicilor care au terenuri ori clădiri pe traseul variantei de ocolire a municipiului Târgu Jiu. Sentința nu este definitivă.

Magistrații gorjeni au dat primul verdict în procesul dintre CNAIR și cele două primării care aveau de predat planurile parcelare pentru centura Târgu Jiului. „Obligă pârâții UAT Târgu Jiu și UAT Bumbești-Jiu să elibereze planurile parcelare privind obiectivul de investiții Varianta ocolitoare Târgu Jiu”, a stabilit instanța.

Decizia poate fi atacată în 15 zile. Primăria Bumbești-Jiu s-a conformat deja. A predat întreaga documentație la Oficiul de Cadastru. În schimb, autoritățile din Târgu Jiu mai au de muncă, iar lipsa acestor planuri nu face decât să tărăgăneze și mai mult, spun cei de la Drumurile Naționale, continuarea proiectului. “La Târgu Jiu, am câștigat în primă instanță. Urmează recursul, așa cum este normal. Au timp de 15 zile să facă recurs. Noi suntem siguri că decizia va rămâne în favoarea noastră, pentru că așa spune legea. Au obligația să întocmească aceste planuri parcelare și să le pună la dispoziția expropriatorului. Au trecut 6 luni, 12 luni și încă nu am primit nimic și așteptăm decizia finală a instanței să vedem ce măsuri se pot lua împotriva primăriei”, a explicat Cristi Tudor, reprezentant al Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.

În lipsa acestor documente, drumarii susțin că nu se pot acorda despăgubirile. “Dorim să ne facem foarte bine înțeleși. Această centură nu este a niciunui partid politic ori a vreunei persoane fizice. Această variantă ocolitoare aparține tuturor cetățenilor. Iar cel mai mult se vor bucura de această centură cetățenii Târgu Jiului. Noi nu putem finaliza lucrările de dezmembrare, nu putem acorda despăgubirile oamenilor fără aceste planuri parcelare. Avem persoane care vor să-și vândă terenurile și nu pot să facă asta. Asta înseamnă un permanent litigiu pentru noi. Oamenii ne dau pe noi în judecată, sunt cheltuieli mari, întârzieri mari. Mai avem un proprietar căruia nu i s-au făcut acte pe teren de la primărie. Ni se spune că urmează să i se predea actele de proprietate. Noi trebuie să-i predăm viitorului constructor terenul liber de sarcini ca să nu se mai tărăgăneze lucrările”, a mai spus Cristi Tudor.

În prezent, diferența de lucrări la centură este în procedura de licitație. 

Galerie foto


Vizualizări: 4,946

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: