Betonul amprentat din Târgu Jiu, “cârpit” cu 200 de mii de lei

Pavimentul din centrul orașului Târgu Jiu face câte o „gaură” de circa 200 de mii de lei în bugetul primăriei, în fiecare an. Cimentul se macină după fiecare iarnă și este nevoie mereu de reparații. Intervenții se vor face și în acest an, iar primarul Marcel Romanescu promite să înlocuiască betonul amprentat, dar pentru asta are nevoie de sume uriașe de bani.

Proiectul pentru noua față a bulevardului pietonal este în lucru și va fi organizată o licitație. Va participa la concursul de idei și arhitectul Dorin Ștefan, care a lucrat la proiectul pentru reabilitarea Căii Eroilor.

Primarul Marcel Romanescu a explicat că vor fi făcute reparații și în acest an la pavimentul care s-a măcinat în unele zone, dar să-l înlocuiască are nevoie de câteva milioane de euro. „Vom face același lucru pe care îl facem de 10 ani. O să facem o reabilitare ușoară. În același timp, se lucrează la acel proiect de trecere la piatra cubică. Arhitectul Dorin Ștefan este unul dintre cei care vor participa la licitație pentru înlocuirea acestui paviment. Se va pune peste beton piatră cubică. Poate găsim un Guvern responsabil care se gândește și la Târgu Jiu. Este o valoare mare. Casa de Cultură și centrul Târgu Jiului sunt evaluate undeva la 4 milioane de euro. Bugetul Primăriei, pe un an întreg este estimat la 5 milioane de euro. Nu poți să duci 4 milioane dintr-o dată pe un singur obiectiv”, a spus Romanescu.

În jur de 200 de mii de lei se cheltuiesc în fiecare an cu reparațiile care se fac în central orașului.„Probleme au fost și în perioadele trecute. Pavimentul acesta mizerabil a costat 200 de miliarde (n.r. lei vechi). Astăzi, Primăria Târgu Jiu trebuie să vină cu aproximativ câte două miliarde de lei vechi pentru reabilitarea unui paviment. 200 de miliarde a cheltuit Primăria Târgu Jiu deși a avut ca soluție piatra cubică, granit. Cu aceiași bani, a pus cimentul amprentat”, a mai declarat Romanescu, la Gorj TV.

Vizualizări: 950

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: