Primăria Târgu Jiu reabilitează 14 locuri de joacă

Primăria Târgu Jiu a acordat o licitaţie de 770 de mii de lei unei firme care va reabilita şi dota 14 locuri de joacă din municipiu. Lucrările vor fi gata în septembrie.

Vor fi aduse tobogane, leagăne, balansoare şi alte jucării în locuri de joacă din 9 Mai, Ciocârlău, General Tell, Olţeţului, Aleea Brânduşei şi Parcul Central. De asemenea, vor fi montate pavele din cauciuc sau va fi turnat cauciuc în locul nisipului.

Directorul Serviciului Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Târgu Jiu, Ionuţ Jilăveanu, spune că acest lucru va creşte siguranţa copiilor şi va reduce costurile de întreţinere. „Toate aceste locuri de joacă se reabilitează în totalitate”, a spus Marcel Romanescu. Primarul a adăugat că tot ce se va scoate din aceste locuri de joacă şi va fi încă bun de folosit va fi montat în celelalte părculeţe din Târgu Jiu, unde sunt solicitări.

În Parcul Central va fi montată şi o scenă, spune municipalitatea, iar în alte zece locuri de joacă vor fi şi echipamente pentru fitness.

Directorul Jilăveanu a mai declarat că lucrările de modernizare a părculeţelor pentru copii vor fi gata până la 1 septembrie. În Târgu Jiu sunt 79 de locuri de joacă. „Mai rămân de reabilitat în jur de 20 şi încercăm să le prindem în bugetul anului următor”, a mai spus Jilăveanu.

De asemenea, primarul Marcel Romanescu a adăugat că sunt solicitări pentru amenajarea unui loc de joacă în Cartierul Primăverii, însă este nevoie de acceptul CE Oltenia pentru că terenul este al companiei energetice. Romanescu spune că va purta o discuţie pe acest subiect cu managerul Sorin Boza.

Vizualizări: 478

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: