Clasă de liceu cu 12 elevi. ISJ: Nu poţi să funcţionezi aşa!

Şefii învăţământului din Gorj au chemat la raport directorii unităţilor şcolare din judeţ. Acestora li s-a adus la cunoştinţă că nu au voie să funcţioneze clase cu mai puţin de 15 copii şi mai mult de 30. Chiar la un liceu din Târgu Jiu a fost identificată o astfel de problemă. Într-o clasă sunt doar 12 elevi!

Inspectorul şcolar general Ion Işfan le-a transmis directorilor din teritoriu să pregătească „terenul” pentru noul an şcolar. „Am avut o întâlnire cu directorii de şcoli şi licee din judeţul Gorj. Am discutat ce trebuie făcut ca noul an şcolar să nu ne prindă nepregătiţi. Oamenii sunt în concedii, se odihnesc. La Inspectoratul Şcolar Judeţean e destul de bine cât sunt copiii la şcoală. Când s-au încheiat cursurile, sunt multe activităţi pe care le organizăm”, a transmis Ion Işfan, la Radio Accent.

O discuţie destul de aprinsă a avut loc pe seama numărului de elevi dintr-o clasă. Există şcoli unde nu este respectat numărul minim de elevi, iar acestea pot funcţiona în cazuri excepţionale. „Sunt aspecte care vin din anii anteriori, din ultima vreme şi am vrut să am o discuţie corectă şi sinceră pentru a ne pregăti, să avem totul pus la punct pe 10 septembrie, când încep cursurile din anul următor. Am discutat aspecte despre efectivele de copii din fiecare clasă sau grupă din învăţământul din Gorj. Legea Educaţiei spune clar numărul minim şi maxim de copii dintr-o clasă, le-am cerut să refacă încadrările şi să intre pe lege. Nu poţi să funcţionezi la Liceul Auto cu 12 copii într-o clasă de-a XI-a. Minimum 15, maximum 30. Media: 25 de copii. Le-am cerut să se uite pe documente. Aceste clase nu pot funcţiona decât în condiţiile legii. Poţi să funcţionezi şi cu număr mai mic, în situaţii excepţionale, dar în urma unei motivări foarte serioase din partea conducerii şcolii. Nu cred că cineva poate trece cu maşina pe roşu şi să rămână cu permisul în buzunar. Aşa şi noi”, a conchis Işfan.

Vizualizări: 2,787

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: