Aglomeraţie la Paşapoarte Gorj

Vremea concediilor înseamnă aglomeraţie la ghişee, fiind sute de cereri pentru eliberarea unui paşaport, în câteva zile. Este bilanţul făcut de cei de la Serviciul Paşapoarte Gorj, care abia fac faţă solicitărilor.

Cei care fac programare online nu trebuie să stea la coadă prea mult timp. În schimb, gorjenii care vin direct la ghişeu au mai mult de aşteptat. „A crescut mult numărul de cereri. Săptămâna trecută am avut 605 cereri. În cinci zile, au venit acestea. Este o medie de peste 100 de cereri pe zi. Rugăm cetăţenii să facă programare online pentru a reduce termenul de aşteptare la coadă. Avem un ghişeu dedicat programărilor online şi un ghişeu unde se primesc cereri fără programare”, a declarat Valeriu Surupăceanu, şeful Serviciului de Eliberare şi Evidenţa Paşapoartelor Gorj.

Taxa pentru eliberarea unui paşaport simplu pentru persoanele de peste 12 ani este de 258 de lei, pentru minori sub 12 ani se plăteşte 234 de lei, iar paşaportul temporar poate fi eliberat în schimbul unei taxe de 96 lei. (M.M.)

Vizualizări: 440

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: