Primăria Turburea reia emiterea titlurilor de proprietate

Primăria Turburea a primit aviz favorabil din partea Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) care atestă că inventarierea terenurilor s-a făcut în mod corect. Ca atare autorităţile locale vor relua procesul de emitere a titlurilor de proprietate. Până în momentul de faţă, Comisia locală a operat punerea în posesie, emiţând în mare parte adeverinţe de proprietate.

Primăria Turburea va relua procesul de emitere a titlurilor de proprietate în perioada imediat următoare. Asta după ce Comisia locală a emis adeverinţe de punere în posesie. „Vom relua activitatea privind eliberarea titlurilor de proprietate pe Legea 165 pentru că am primit avizul de la OCPI, care a confirmat faptul că inventarierea terenurilor s-a făcut corespunzător. Pentru inventariere am angajat o firmă de specialitate, însă la acest proces au contribuit şi angajaţii primăriei. În mare parte, s-au emis adeverinţe”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.

Potrivit autorităţilor locale, aproximativ 90% din terenurile agricole de pe raza localităţii au fost deja retrocedate. „Aproximativ 90% din terenuri sunt retrocedate. La suprafeţe forestiere mai avem de pus în aplicare vreo 20 de hotărâri judecătoreşti. Pe raza comunei avem circa 2300 de hectare de pădure, din acestea regăsindu-se acte de proprietate doar pentru 500 de hectare, restul rămânând în administrarea Ocolului Silvic. La teren agricol, avem 4200 de hectare din care circa 1700 de hectare reprezintă teren intravilan. Terenul a fost retrocedat în întregime, emiţându-se adeverinţe de proprietate”, a mai precizat Ion Bârcă.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: