Ce beneficii au semințele de floarea soarelui pentru găini!

Gospodarii care cresc găini știu că semințele de floarea soarelui sun bune pentru înaripate. Semințele dungate sunt cele mai des vândute pentru hrana păsărilor și, în mod special  a găinilor.

 Există două tipuri de semințe de floarea soarelui după cum se știe, negre și cu dungi. Semințele negre au conținut mai mare de ulei, cam între 40 - 50%, în funcție de soi. Semințele cu dungi sunt mai mari, dar conțin doar aproximativ 25% ulei.

Acestea au însă un nivel deosebit de ridicat de vitamina E,  cunoscută a fi vitală pentru sistemul imunitar al păsărilor de curte și un protector împotriva bolilor precum coccidioza, e.coli și bronșita.

Semințele au de asemenea și un nivel ridicat de proteine, de aproximativ 26%, iar proteinele fac din aceasta un stimulent excelent pentru pui în perioadele de stres, cum ar fi năpârlirea și vremea rece.

Semințele de floarea soarelui au și ulei iar nivelurile ridicate de acid linoleic ajută puii să ia în greutate și stabilesc puii pentru lunile de iarnă iar la găini adaugă un plus la valoarea nutritivă și greutatea ouălor.

Antioxidanții din semințele de floarea soarelui sunt un alt stimulent pentru sistemul imunitar al găinilor. Fiind bine hrănite și cu strat protector de grăsime, găinile vor oua mai des în lunile reci dacă le veți hrăni cu semințe de floarea soarelui.

Galerie foto


Vizualizări: 13,120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: