Primăria vinde ”locuințe convenabile” cu maxim 20.000 de euro

Autoritățile locale din Motru continuă să scoată la vânzare ”locuințe convenabile”. Este vorba de fostele apartamente ale Rezoprest, care au fost preluate de primărie în urmă cu mai bine de 15 ani. Locatarii de aici plătesc chirii lunare, iar cei care vor să le cumpere au acum această posibilitate.

În Motru există aproximativ 80 de astfel de ”locuințe convenabile”, care sunt ale primăriei și sunt date în administrarea Direcției Publice. Motrenii care stau în aceste locuințe plătesc lunar o chirie cuprinsă între 250 și 300 de lei. ”Nu este vorba nici de locuințe tip ANL și nici de locuințe sociale. Noi le numim ”locuințe convenabile” care au fost ale Rezoprest și cred că de mai bine de 15 ani au fost preluate de primărie și date în administrare Direcției Publice. La ora actuală în Motru avem 80-90 de astfel de locuințe unde majoritatea plătesc chirii, însă am avut solicitări și pentru a le vinde”, a declarat Cosmin Morega, primarul din Motru.

În baza cererilor făcute de motrenii care doresc să devină proprietarii imobilelor pentru care plătesc chirii de ani buni, primăria a făcut evaluări și a stabilit prețul de vânzare. ”Oamenii vor să devină proprietari și noi am făcut până în acest moment evaluări la 25 de apartamente, dintre care 15 s-au și vândut. Majoritatea le achiziționează cu rate pe trei sau cinci ani, dar am avut și locatari care au plătit totul integral. Prețul este de maxim 20.000 de euro și fluctuează în funcție de zonă și de suprafața locuinței”, a mai spus primarul din Motru.

Primarul din Motru îmbrățișează ideea ca aceste locuințe să fie cumpărate de cetățenii care stau în ele de ani buni și plătesc chirie că devin proprietari, iar primărie scapă de un stres legat de plata dărilor la stat a chiriașilor.

Vizualizări: 3,596

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: