Planul primarului cu fostul centru pentru adulții cu boli neuropsihice 

Locația în care a funcționat Centrul pentru adulții cu boli neuropsihice din Bâlteni are lacătul pus de mai bine de 15 ani, de când centrul a fost mutat la Târgu-Jiu. Să nu lase clădirea să se degradeze autoritățile locale din Bâlteni vor să facă aici un cămin de bătrâni. Centrul a păstrat numele localității, deși locația nu mai este aceea. 


În prezent, la parterul fostului centru, în birourile funcționarilor își desfășoară activitatea polițiștii de la Postul de Poliție Bâlteni.

Autoritățile locale din comuna Bâlteni încearcă să găsească o sursă de finanțare pentru a transforma în cămin de bătrâni, clădirea în care a funcționat cândva Centrul pentru adulții cu boli neuropsihice din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilul Gorj din comună. ”Clădirea există dar este închisă de 15 ani și aș vrea să fac acolo un cămin pentru bătrâni. Lucrăm să identificăm o sursă de finanțare pentru amenajarea locației pentru că altă destinație nu îi putem da. Noi am conservat-o foarte bine, are două nivele, cantină, centrală termică și cred că are o capacitate cam de 50-60 de locuri. În fiecare cameră ar putea locui cam doi sau trei bătrâni”, a declarat Vasile Vlăduleanu, primarul din Bâlteni.

Edilul se gândește ca acest cămin să funcționeze și cu o contribuție din partea beneficiarilor.

”Primăria nu poate susține financiar funcționarea acestui cămin. Noi ne gândeam ca beneficiarii să vină cu o contribuție de 60% din costurile lunare generate de fiecare dintre ei. Cheltuielile pentru funcționarea unui astfel de centru sunt enorme și ne-ar îngenunchea”, a mai spus Vasile Vlăduleanu.

Vizualizări: 1,224

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: