Primăria vinde nocturna, tabela şi gardurile stadionului

Primăria Târgu Jiu scoate la vânzare mai multe echipamente de la Stadionul Municipal, printre care nocturna, tabela, cabluri şi chiar garduri. Pe toate echipamentele primăria cere 3,7 milioane de lei, iar investiţia de modernizare şi extindere a stadionului şi Sălii Sporturilor se ridică la 15 milioane de euro.

După modernizare şi extindere, Stadionul Municipal „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu va avea 15.000 de locuri, cu 6.000 mai multe decât acum. Valoarea investiţiei suportată de Compania Naţională de Investiţii (CNI) se ridică la 15 milioane de euro şi va include şi reabilitarea Sălii Sporturilor. Lucrările ar trebui să înceapă după finalizarea campionatului şi ar dura 18 luni.

Până atunci, Primăria vinde prin licitaţie mai multe echipamente de la stadion. Administraţia locală a contractat societatea SC Consulting Company SRL pentru a evalua fiecare componentă. Acestea au fost estimate la o valoare totală de peste 3.7 milioane lei, fără TVA, din care numai instalaţia de nocturnă se ridică la 2.5 milioane lei, în aceşti bani fiind vândute: tabela electronică cu leduri, structura acesteia, piloni de iluminat, tablouri electrice, proiectoare, cabluri, etc. Restul sumei reprezintă alte produse din tribune, dar şi garduri.

Raportul de evaluare a fost avizat şi de consilierii locali. „Aşteptăm redactarea hotărârii şi va fi publicat anunţul de vânzare a echipamentelor. Se va organiza licitaţie. Vom vinde inclusiv instalaţia de nocturnă. Nu se vor regăsi în noul proiect şi atunci pot fi valorificate. Valoarea acestor este cea din proiect. Lucrările vor începe imediat după ce se va termina campionatul”, a declarat Costinel Grindeanu, şef Serviciu Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Vâlcenii, cu ochii pe nocturna Pandurii

Tehnicienii primăriei spun că actuala nocturnă nu ar mai fi necesară după realizarea lucrărilor de extindere şi modernizare la stadion. „Nocturna actuală nu îşi mai are sensul după modernizare, pentru că stadionul va fi acoperit, el va avea altă configuraţie. Este vorba de luminozitatea de pe gazon, acolo trebuie să respecte numărul de lucşi pe mp. O să fie nocturnă circulară, pe marginea copertinei. Pe noi ne ajută că ne intră bani la buget din valorificare”, a precizat Marius Ionescu, directorul tehnic al primăriei Târgu Jiu.

Presa vâlceană a relatat la începutul lunii trecute că cei de la CSM Râmnicu Vâlcea au pus ochii pe nocturna de la Târgu Jiu. Managerul general al clubului, Lucian Munteanu, intenţionează să propună autorităţilor locale să achiziţioneze instalaţia nocturnă de la Pandurii. „Voi merge la primărie şi voi propune achiziţionarea ei, o putem lua la un preţ bun. Dacă avem nocturnă, Pandurii poate juca la Vâlcea în perioada în care îşi modernizează stadionul, putem amortiza investiţia doar din vânzarea de bilete, va veni multă lume să vadă jocuri de Liga I”, a spus Munteanu ziarului Săptămâna în Oltenia.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: