PSD intervine la Ponta pentru finanţarea clubului Pandurii

Anunţul CE Oltenia că va reduce sau va renunţa definitiv la finanţarea sportului din judeţ i-a îngrijorat pe liderii PSD Gorj, Ion Călinoiu şi Florin Cârciumaru, cei care controlează echipele. Este cunoscută deja intervenţia  în exces a PSD la echipa de fotbal Pandurii, dar şi la celelalte echipe unde au fost promovări pe criterii de prietenie sau pe carnetul de partid. Liderii PSD Gorj au trimis o adresă la Ministerul Energiei, spre ştiinţa premierului Victor Ponta, în care îşi arată nemulţumirea faţă de intenţia CEO de a nu mai da bani la sport. Fără banii din energie, echipele de fotbal, baschet şi handbal nu ar supravieţui.

La Târgu Jiu se discută de investiţii de milioane de euro în modernizarea stadionului şi Sălii sporturilor, dar şi despre tăierea finanţării la sport. Asta i-a făcut pe liderii PSD să reacţioneze. „Noi am făcut o informare, eu şi primarul Florin Cârciumaru, către ministrul Energiei, domnul Gerea, spre ştiinţă premierului. Noi ne ocupăm să facem un stadion modern, o sală polivalentă, de ce le mai facem?“, se întreba Ion Călinoiu.

Consiliul Judeţean este membru fondator alături de Primăria Târgu Jiu, Artego şi CE Oltenia. Instituţia dă 400 de mii de lei la fotbal pe an şi alte câteva sute de mii la baschet şi handbal. Preşedintele CS Pandurii, Eugen Pîrvulescu, a confirmat că fără banii de la CEO menţinerea echipei ar fi extrem de grea.  „Ar fi o situaţie extrem de dificilă pentru că noi am făcut un buget pentru acest an. Sperăm să nu fie probleme. Vă daţi seama că fără complexul energetic alături de Pandurii şi sportul gorjean va fi foarte greu“, a declarat preşedintele clubului, Eugen Pîrvulescu. Acelaşi probleme la baschet. Antrenorul secund Claudiu Alionescu susţine că fără banii din minerit baschetul nu ar mai avea viitor la Târgu Jiu. „Din drepturile tv nu vom putea acoperi nici 10% din bugetul unei echipe. Va fi o situaţie foarte grea, poate chiar dramatică“, a spus acesta la o emisiune la TV Sud.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: