Primărie amendată după o plângere făcută de primar

Val de controale și amenzi la Primăria Albeni din județul Gorj. Autoritățile locale au fost sancționate recent pentru că au întârziat iar cu plata salariilor către angajați. În plus, au mai fost găsite și alte nereguli care au fost amendate de inspectorii de muncă. Ultimele verificări au fost generate chiar de primarul comunei, care a reclamat că fostul contabil al primăriei nu și-ar fi făcut treaba.

Nu mai puțin de zece controale au fost făcute la Primăria Albeni în ultimele luni. Au fost foarte multe sesizări, dar inspectorii s-au autosesizat și după ce au văzut în presă că angajații au rămas în urmă cu salariile. „La Primăria Albeni, avem mai multe controale. Vorbim de 10 controale în ultima perioadă, în urma petițiilor pe care le-am avut. Avem 7 controale în domeniul relațiilor de muncă și avem 3 controale în domeniul securității și sănătății în muncă. Ieri (n.r. miercuri), am avut un control. Astăzi (n.r. joi), angajatorul, cred că s-a și prezentat”, a transmis George Romanescu, inspectorul șef al ITM Gorj.

17 angajați mai numără Primăria Albeni. Recent, primarul din Albeni, Ionuț Stan, a făcut sesizare la ITM, să anunțe că nu au fost transmise anumite documente către instituție. De acestea ar fi trebuit să se ocupe contabilul.

Inspectorii de muncă au confirmat problema, iar instituția a fost amendată. „În urma controlului care a fost făcut de Inspectoratul de Muncă, amenzile totale s-au ridicat la 37 de mii de lei. Numai ultimele amenzi sunt de 10 mii de lei. Vorbim de o nouă amendă de 5.000 de lei pentru neplata salariilor la timp, măsură dată anterior și nerespectată și o amendă de 5.000 de lei pentru că angajatorul nu a transmis în baza de date Revisal decizia de majorare a salariilor”, a mai adăugat șeful ITM Gorj.

Vizualizări: 2,120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: