Primarii au mari așteptări de la noii parlamentari

Nici nu au trecut bine alegerile, că deja primarii au liste întregi cu propuneri pentru cei pe care gorjenii i-au trimis în parlament. Edilii își pun mari speranțe în noii parlamentari de Gorj și speră ca aceștia să lase de-o parte culoarea politică și să facă echipă pentru binele județului.

Deși ar fi vrut o guvernare PSD, Ion Bârcă, primarul din Turburea, speră ca noii parlamentari să facă front comun pentru salvarea Complexului Energetic Oltenia. ”PSD a avut un scor bun și ar fi trebuit să facă guvernul, dar asta este. S-au dus alegerile, așa că cei pe care gorjenii i-au votat trebuie să uite că sunt de la PSD sau de la PNL, să facă treabă pentru județ, nu să-i ajute doar pe unii și pe alții nu, să pună CEO pe picioare. Dacă tot insistă sa-l termine, înainte de a-l distruge să aducă altceva în loc”, a spus primarul PSD din Turburea.

Primarul din comuna Cătunele consideră că, în momentul de față, Gorjul are un mare avantaj din punct de vedere al numărului de mandate egale între PSD și PNL. ”Gorjul are acum un avantaj istoric. Mereu a fost de o culoare reprezentat la nivel înalt. Avem dovezi că județele în două culori s-au dezvoltat bine, iar eu cred că vor avea rezultate bune”, susține Florinel Țuilă (PSD).

Și primarul din Roșia de Amaradia are câteva propuneri pentru noii parlamentari. ”Eu aș vrea să se înțeleagă și să formeze o guvernare care să gestioneze foarte bine această criză din sistemul de sănătate, să înceapă cât mai repede vaccinarea populației împotriva noului virus și ar trebui să facă legi care să ofere mai multe facilități pentru investitori. Îmi pare rău că majoritatea celor care candidează pentru un loc în parlament se bat pe voturile minerilor. Gorjul trebuie să aibă și alte alternative, nu doar minerit și energie”, susține Liviu Cotojman (PNL).

Sorin Bucurescu, primarul din Slivilești, speră ca deputații și senatorii din Gorj să asculte primarii, să preia problemele legislative și să caute soluții. ”Eu cred că dacă ar colabora și dacă ar sta la masă cu primarii ar face treabă. Eu i-am explicat lui Iordache anumite aspecte și sper să țină cont de problemele legislative cu care noi ne confruntăm în administrație. Fiecare primar ar putea să vină cu propuneri. Noi aici în zonă suntem și primari PNL, și primari PSD, dar pentru noi nu a contat asta, am colaborat, ne-am sfătuit ca să facem treabă. Eu am mare încredere în domnul Rujan că este un om inteligent și în domnul Iordache că e muncitor. Sunt sigur că se vor completa bine”, a spus Sorin Bucurescu despre cei doi senatori de Gorj.

Vizualizări: 1,045

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: