Au fost respinse cererile de renumărare a voturilor în Gorj. BEC: Simple afirmații sau speculații!

Biroul Electoral Central a respins cererile de renumărare a voturilor în Gorj formulate de Partidul Mişcarea Populară și Alianța pentru Unirea Românilor – AUR.

În fapt, PMP Gorj a solicitat renumărarea voturilor nule din secțiile de votare nr. 33 și 52 din Târgu Jiu, nr.80 Novaci, nr. 267 Polovragi și nr. 320 Țânțăreni, susținând că, în aceste secții, numărul voturilor nule pentru Senat și Camera Deputaților este neobișnuit de mare față de numărul voturilor valabil exprimate și disproporționat față de alte secții de votare.

Analizând sesizarea, Biroul Electoral Central a calificat-o drept cerere de anulare a alegerilor, „întrucât indică producerea unor fraude electorale”.

Prin urmare, BEC a respins contestația, constatând că, în toate cazurile, reprezentanții Partidului Mișcarea Populară în birourile electorale ale secțiilor de votare și-au însușit rezultate consemnate în procesele-verbale.

„Existența unui număr mai mare de voturi nule în anumite secții de votare nu poate fi considerat ca un motiv temeinic de admitere a cererii de renumărare a acestora, față de lipsa unor probe concrete care să ducă la nașterea unui dubiu rezonabil asupra corectitudinii numărării și înregistrării acestora în cuprinsul proceselor-verbale aferente”, potrivit Biroului Electoral Central.

Și cererea AUR Gorj, de renumărare a voturilor în cele 255 de secții de votare unde nu au avut delegați acreditați, a fost respinsă.

„În plus, Biroul Electoral Central constată că susținere contestatarilor sunt simple afirmații sau speculații, neînsoțite de vreo probă, acestea nefiind apte să conducă la concluzia că s-ar impune renumărarea voturilor sau anularea alegerilor pentru fraudă electorală în secțiile de votare menționate mai sus”, se mai arată în decizia BEC din 10 decembrie. Aceasta poate fi contestată, în termen de 24 de ore, la Înalta Curte de Casație și Justiție.

PMP a obținut sub 5% din voturi la alegeri, așa că a ratat intrarea în Parlament. În schimb, AUR a furnizat surpriza alegerilor parlamentare, obținând peste 9% din voturile românilor.

Vizualizări: 970

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: