BEC a respins cererile lui Valeriu Nicolae. Pecingină rămâne parlamentar!

Biroul Electoral Central a respins prin Decizia 173 cererile lui Valeriu Nicolae de renumărare a voturilor în mai multe secții, candidatul independent de la București fiind la 17 voturi de victorie. Primele cereri ale acestuia, de renumărare a voturilor din opt secții, au fost acceptate și a avut acolo 29 de voturi în plus. A mai depus apoi solicitări de renumărare în 28 de secții, dar i-au fost respinse ca tardive. 

Valeriu Nicolae anunță că va contesta decizia.

Dacă acesta ar fi intrat în parlament, s-ar fi schimbat repartizarea mandatelor în țară. La Gorj, de exemplu, nu ar mai fi intrat la redistribuire liberalul Gheorghe Pecingină, ci social - democratul Dorin Tașcău.

Biroul Electoral Central a prezentat, sâmbătă, rezultatele finale ale alegerilor parlamentare, cele mai multe voturi, atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat fiind obţinute de PSD.

Reprezentanţii BEC au precizat că ”în zilele următoare se va efectua procedura pentru atribuirea mandatelor”.Potrivit BEC, repartizarea mandatelor se va face în următoarea şedinţă, programată în 14 decembrie, la ora 11.00. 

Vizualizări: 1,523

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: