Primarii din Gorj ignoră apelul lui Pandele. „Trebuie să fiu nebun!”

Primarul independent al oraşului Voluntari, Florentin Pandele, a lansat un apel către toţi primarii din România, indiferent de partid, să îşi convingă parlamentarii care îi reprezintă să nu susţină proiectul de buget pe 2018 care va sărăci comunităţile locale. Primarii de oraşe din Gorj nu subscriu la apelul făcut de soţul Gabrielei Firea care a îndemnat inclusiv la proteste în Piaţa Victoriei din Capitală.

Primarul de la Bumbeşti Jiu spune că primăriile vor fi dezavantajate, însă se bucură pentru salariaţii săi care vor încasa mai mulţi bani la salarii. „Eu, ca primar, sunt dezavantajat, că s-ar putea să intre bani mai puţini, dar oamenii primesc mai mulţi bani în buzunar. Impozitul pe venit scade de la 16 la 10%, iar contribuţiile de la 38 scad la 35%. Am făcut o simulare la salariaţii mei. Dacă păstrez brutul şi îi pun în brutul lui cota angajatorului, cel mai puţin câştigă în jur de 80-90 lei. Nu e o avere, dar îi ia în plus. Cum să mă declar exponentul oamenilor care mi-au dat girul şi să spun că nu sunt de acord cu Codul Fiscal? Trebuie să fiu nebun”, a declarat Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti Jiu. Acesta crede că problemele nu se rezolvă în stradă. „Apelul primarului din Voluntari nu este către primarii din opoziţie, ci către primarii de la putere”, a mai explicat edilul de la Bumbeşti Jiu.

Autorităţile locale din Rovinari nu şi-au făcut încă un calcul să vadă câţi bani vor pierde. „Deocamdată, noi trebuie să facem o analiză mai complexă să vedem în ce fel ne dezavantajează sau nu pe noi. Cred că afectează mai mult oraşele mari. Nu luăm în considerare deocamdată să protestăm, acum nu ştiu dacă iese şi primarul Capitalei. Sincer să fiu, nu mai înţeleg nimic (...).  Până la urmă, noi suntem prea mici ca să contăm în ecuaţia asta. Dacă vom sesiza că ne afectează foarte mult, vom purta discuţii cu parlamentarii”, a declarat Robert Filip, primarul oraşului Rovinari. 

Vizualizări: 1,919

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: