Primarii, instruiţi pentru europarlamentare

Primarii şi secretarii din judeţul Gorj au fost convocaţi vineri de către Instituţia Prefectului la o instruire în vederea organizării alegerilor europarlamentare din data de 25 mai. La şedinţă a fost invitată şi Elena Amza, reprezentantul Autorităţii Electorale Permanente. Edililor locali le-au fost prezentate modificările apărute în procesul electoral.

Prefectul Alin Văcaru spune că vrea să găsească un spaţiu în instituţia sa pentru a-l pune la dispoziţia reprezentantului Autorităţii Electorală Permanente care va veni mai des la Gorj pentru a organiza procesul electoral ca la carte. Asta pentru că în acest an au survenit modificări privind alegerile. „Am avut-o alături de noi pe doamna director de la Autoritatea Electorală Permanentă, care a prezentat calendarul alegerilor europarlamentare şi o instruire privind completările anexelor şi dispoziţiilor primarilor”, a declarat Alin Văcaru, prefectul judeţului Gorj.

Ca o noutate, listele electorale nu le vor mai face primarii, ci se vor completa în format electronic, existând în acest sens o anexă pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente. Modificările se vor putea face până la data de 15 martie. „Dacă se mai fac greşeli se poate interveni până la această dată, dacă se va depăşi termenul de 15 martie, atunci acele anexe şi dispoziţii ale primarilor vor rămâne definitive şi nu se vor mai putea face modificări. De aceea i-am rugat ca în zilele acestea să urmărească site-ul Autorităţii Electorale Teritoriale pentru că după aceea nu se vor mai putea face modificări”, a mai precizat Alin Văcaru.

Primarii şi-au luat angajamentul că vor face tot ce le stă în putinţă pentru ca în ziua alegerilor să nu se înregistreze evenimente neplăcute. „Au apărut noutăţi, iar această instruire este binevenită. Cu siguranţă, vom reuşi să ne încadrăm în termenul limită de 15 martie. Ştim unde vor fi secţiile de votare şi vom face tot ce trebuie pentru ca în ziua alegerilor să nu avem nici un eveniment neplăcut”, spune Ovidiu Pungan, primarul de la Bălăneşti.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: