Guvernul Ponta 3 cere astăzi votul Parlamentului

Premierul Victor Ponta a anunțat luni propunerile pentru noul Guvern cu care urmează să se prezinte marți în plenul Parlamentului pentru votul de încredere. Ponta a propus 25 de nume, câteva fiind noi.

Între noutăţi ar fi faptul că Gabriel Oprea rămâne vicepremier, dar cu portofoliu, acesta preluând Administraţia şi Internele. Rovana Plumb se mută de la Mediu la Muncă, iar Bănicioiu de la Sport la Sănătate. UDMR a preluat Cultura prin Kelemen Hunor şi Mediul prin Attila Korodi.

Cea mai mare surpriză este propunerea pentru portofoliul Finanţelor, Ioana Petrescu. Tânăra de 34 de ani a fost numită în septembrie 2013 consilier al premierului Victor Ponta pe probleme fiscale, este profesoară de economie la Facultatea de Politici Publice de la Universitatea Maryland, este specializată în finanţe publice, economia ţărilor în curs de dezvoltare şi emergente si pe economia de securitate naţionala, potrivit CV-ului publicat pe blogul sau. A absolvit Universitatea Harvard, unde are un doctorat si un masterat in economie, si Wellesley College, unde a obţinut licenţa în economie si matematică.

Gabriela Szabo, fostă campioană la atletism, a preluat ministerul Tineretului şi Sportului, în timp ce ministru delegat pentru Energie a fost propus Răzvan Nicolescu. Tânărul de 36 de ani are experienţă în domeniul energiei, fiind din 2008 director de afaceri publice si reglementare in OMV Petrom. De asemenea, este vicepreşedinte CA al Agenţiei Europene pentru Cooperarea Autorităţilor de Reglementare in Energie (ACER). O noutate este şi la Ministerul pentru Societate Informaţională, unde este propus Alexandru Răzvan Cotovelea, expert în fonduri europene.

Patru parlamentari de Gorj nu votează Guvernul Ponta 3

Patru parlamentari din Gorj vor vota împotriva noului guvern. Este vorba despre parlamentarii PNL- Dian Popescu, Ion Cupă şi mai nou Tudor Barbu şi PP-DD- Niculina Mocioi.

Deputatul PP-DD de Gorj a menţionat că a primit multe telefoane din partea susţinătorilor de la Gorj imediat cum a apărut intenţia PP-DD de a vota Guvernul. „Consider că un astfel de vot ne face responsabili pentru toate deciziile ulterioare ale Cabinetului Ponta 3, asta în condiţiile în care în ultimii doi ani am constatat cu toţii eşecurile cabinetelor Ponta 1 şi Ponta 2. Decizia mea de a vota împotrivă a fost luată şi ca urmare a mesajelor primite din teritoriu, de la oamenii partidului, care nu înţeleg să ne aliem cu o guvernare care le-a făcut atâta rău”, a explicat Mocioi.

PROPUNERI

Liviu Dragnea, vicepremier, ministrul Dezvoltării Regionale
Gabriel Oprea, vicepremier, ministrul Afacerilor Interne
Daniel Constantin, vicepremier, ministrul Agriculturii
Kelemen Hunor, vicepremier, ministrul Culturii
Robert Cazanciuc, ministru al Justiției
Titus Corlățean, ministru al Afacerilor Externe
Mircea Dușa, ministru al Apărării Naționale
Rovana Plumb, ministru al Muncii și Familiei
Attila Korodi, ministru al Mediului și Schimbărilor Climatice
Nicolae Bănicioiu, ministru al Sănătății
Gabriela Szabo, ministru al Tineretului și Sportului
Remus Pricopie, ministru al Educației Naționale
Constantin Niță, ministru al Economiei
Eugen Teodorovici, ministru al Fondurilor Europene
Ioana Petrescu, ministru al Finanțelor Publice
Alexandru Răzvan Cotovelea, ministrul pentru Societatea Informațională
Dan Șova, ministru al Transporturilor
Liviu Voinea, ministru delegat pentru Buget
Mihnea Costoiu, ministru delegat pentru Învățământul Superior
Florin Jianu, ministru delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism
Eugen Nicolicea, ministru delegat pentru Relația cu Parlamentul
Răzvan Nicolescu, ministru delegat pentru Energie
Doina Pană, ministru delegat pentru Apă și Păduri
Aurelia Cristea, ministru delegat pentru Dialog Social
Bogdan Stanoevici, ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: