Primarii liberali vor să păstreze viceprimarii PSD

Primarii liberali din judeţ nu vor să schimbe majoritatea în consiliile locale şi preferă să rămână în forma actuală de conducere la nivel de localitate. Marea majoritate nu îşi doreşte schimbarea viceprimarilor care în cele mai multe cazuri sunt social democraţi, pe principiul că s-au obişnuit în această formă.

La Bumbeşti Jiu, spre exemplu, primarul liberal Constantin Bobaru ar putea să facă lejer majoritatea în consiliul local printr-o alianţă cu PP-DD. Consiliul local este format din 7 consilieri PNL, 4 PSD, 1 PC, 3 de la PP-DD şi 1 PRM. „În ceea ce priveşte strict localitatea pe care o conduc nu sunt probleme cu PSD şi alianţa va rămâne la nivel local pentru a ne atinge obiectivele stabilite la începutul mandatului. Nu facem nicio alianţă, la Bumbeşti Jiu nu sunt probleme în ceea ce priveşte colaborarea în consiliul local între PSD şi PNL. N-am nicio motivaţie să o fac. La noi, PSD n-are niciun interes să facă alianţe pentru că are viceprimar, ce să vrea mai mult?”, a spus Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti Jiu. 

Şi la Aninoasa s-ar putea schimba viceprimarul care este de la UNPR printr-o alianţă cu partidele aflate în opoziţie, însă primarul liberal spune că vrea să meargă tot în această formulă şi pe viitor. Consiliul local este compus din 2 consilieri PNL, 2 UNPR, 2 PDL, 4 PSD, 1 PP-DD. „Noi, în teritoriu, cu politica stăm mai slab. Eu, consilierii şi viceprimarul, ne-am angajat să rezolvăm problemele legate de problemele comunei. În momentul de faţă nu mă interesează să îmi schimb vicele. Nu cred că se va pune presiune pe consilieri pentru a schimba viceprimarul. Nu mă interesează să fac alianţe”, a spus  Ilie Petroi, primarul comunei Aninoasa.

Nici la Muşeteşti nu se ia în calcul formarea unei alianţe pentru a avea PNL majoritate în consiliul local. Aici consilierii locali sunt împărţiţi astfel: 2 de la PNL, 2 PSD, 2 PP-DD, 2 PDL, 1 PRM, 1 UNPR, 1 PC. „La mine, consilierii fac politică la alegeri, încolo suntem la unison. Pot să se impună ce-or vrea, la mine e administraţie şi fac ce trebuie făcut, nu facem politică. Cu viceprimarul nu sunt probleme. Nu fac alianţă cu nimeni. Cine nu respectă protocolul pleacă acasă”, a comentat Ion Ciobea, primarul comunei Muşeteşti.

Primarul liberal de la Târgu Cărbuneşti, Mihai Mazilu, nici nu vrea să audă de schimbarea viceprimarului. Consiliul local are următoarea componenţă: 5 consilieri PNL, 5 PSD, 2 PP-DD şi alţi 3 PDL.  “Având în vedere faptul că viceprimarul este pesedist şi este un om deosebit, este vorba de domnul Călina, că proiectele de hotărâre au trecut şi sunt convins că vor trece cu peste 90% din consilieri, noi nu avem de ce să ne carotăm unii pe alţii fiindcă ciolanul este la Bucureşti, aici noi vrem să facem treabă. Nu facem alianţe. Eu ţin de acest Călina pentru că e un om deosebit, de ce când merge treaba bine să înlocuiesc viceprimarul?”, a precizat Mihai Mazilu.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: