MRU susţine că PD-L şi PMP nu există la Gorj

Mihai Răzvan Ungureanu susţine că la Gorj nu există opoziţie, ceea ce poate fi o şansă pentru creşterea partidului pe care l-a fondat, Forţa Civică. Ion Săvoiu, preşedintele organizaţiei judeţene Gorj a Partidului Forţa Civică, ar putea candida la alegerile europarlamentare, fiind susţinut de MRU.

Preşedintele Partidului Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, a venit la sfârşitul săptămânii la Târgu Jiu pentru a coordona lucrările Congresului Regional al partidului. Ungureanu a spus că vrea o organizaţie solidă aici la Gorj, care să facă opoziţie. „Organizaţia judeţeană are un mare avantaj prin faptul că neexistând aici PDL, PMP sau PNŢCD poate deveni o organizaţie adevărată a unui partid de opoziţie. Mai cred că organizaţia de Gorj poate pune capăt unei domnii pesediste de ani de zile, sigur, în cazul în care domnul preşedinte îşi valorifică această şansă (...) Gorjul reprezintă un obiectiv de primă importanţă în strategia politică a Forţei Civice, nu doar pentru motivul că de aici provine deputatul Victor Ponta, ci şi pentru că este o zonă profund defavorizată de cei care o conduc”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Condiţii stricte pentru candidaţi

Liderul Partidului Forţa Civică a precizat că aşteaptă câte două propuneri de candidaţi de la fiecare organizaţie judeţeană, mai puţin de la cele care se află încă în construcţie. Mai mult, partidul a stabilit şi nişte condiţii stricte pentru candidaţii la aceste alegeri. „Cred că suntem singurul partid care am hotărât să avem nişte criterii de departajare şi eliminatorii pentru candidaţii pe carte noi dorim să îi propunem pentru Parlamentul European. Cele eliminatorii sunt, evident, trebuie să fie membru al partidului, să nu fi colaborat cu Securitatea, să aibă un proiect pentru România în PE, să fie cunoscător a cel puţin o limbă străină de circulaţie europeană. La cele de departajare să fie pe cât posibil între 30 şi 55 de ani, să nu fi fost membru al Partidului Comunist Român şi să nu fi deţinut o funcţie numită sau aleasă la nivel naţional”, a precizat Ştefan Pirpiliu, secretarul general al partidului.

Partidul Forţa Civică are în plan ca până la mijlocul acestei luni să ajungă la o listă scurtă şi ca până în data de 22 martie să-i dea o ordine.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: