Primarii PSD împart voturile între partid şi Călinoiu

Cei aproximativ 40 de primari şi şefi de organizaţii locale, care au susţinut candidatura lui Călinoiu, ca independent, s-au întâlnit luni cu Florin Cârciumaru şi Ion Călinoiu. Potrivit unor surse din cadrul partidului, discuţiile nu au avut loc la sediul PSD Gorj, ci la un restaurant. Sursele respective susţin că întâlnirea a fost convocată de Ion Călinoiu pentru a se convinge că primarii îl susţin. Majoritatea ar fi căzut de acord să împartă voturile între PSD şi Ion Călinoiu.

Surse din cadrul PSD Gorj susţin că Ion Călinoiu i-a convocat la discuţii pe primari, după ce Liviu Dragnea i-a ameninţat că acţiunea lor va avea repercusiuni. La întâlnire a participat şi Florin Cârciumaru, care a dorit să afle intenţiile primarilor. Majoritatea ar fi căzut de acord să împartă voturile între PSD şi Ion Călinoiu.
Există totuşi şi primari care acum sunt în dubii. Deşi s-au aflat printre susţinătorii lui Ion Călinoiu, unii dintre primari spun că vor proceda după cum îi va îndruma Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean. „E greu de spus cum vom proceda. La ora actuală mulţi primari sunt în dubii. Eu, unul, voi fi alături de Cosmin Popescu, voi face campanie pentru cine îmi va spune el. Este preşedintele Consiliului Judeţean şi are un cuvânt important de spus”, a declarat Sorin Bucurescu, primarul comunei Slivileşti.
Şi primarii care au încercat să stea deoparte de acest scandal cred că Ion Călinoiu şi Ion Ciocea vor rupe din voturile PSD. „S-a ajuns la o chestie care nu trebuia. Am fost un partid unit, dar acum ne vom dezbina. O parte din electoratul PSD se va îndrepta şi spre Ion Călinoiu, să nu uităm că a fost în fruntea judeţului din 1994, a făcut şi lucruri bune şi lucruri mai puţin bune, va lua voturi suficient de multe şi s-ar putea să intre în Parlamentul României”, a declarat Victor Geogia, primarul comunei Bengeşti-Ciocadia.
ŞEFUL DE CAMPANIE
Conducerea PSD Gorj a avut marţi seara o întâlnire de lucru, în care s-a stabilit ca şeful de campanie pentru alegerile parlamentare să fie Ciprian Florescu, care este şi vicepreşedinte CJ Gorj. Iniţial, şef de campanie a fost Ion Călinoiu, dar acesta a demisionat din PSD pentru a candida independent.

Vizualizări: 1,741

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: