Primarii vor să afle cine a votat noul partid. „Peste 4 ani nu va mai fi nici AUR, nici argint“

Primarii gorjeni au rămas uimiți de rezultatele alegerilor parlamentare. Surpriza a venit din partea AUR, despre care edilii nu au știut mai nimic până la aflarea rezultatelor parțiale. Aceștia cred totuși că a fost un vot al nemulțumirii românilor legate de Guvernarea PNL, dar mai ales de președintele Klaus Iohannis.

Primarul PSD din Slivilești, Sorin Bucurescu, face săpături și încearcă să-și explice cum în comuna pe care o conduce au ajuns la AUR 80 de voturi. ”Am rămas șocat. Stau și caut și mă gândesc cine ar fi putut vota AUR. Nu realizez cum au obținut 80 de voturi fără să aibă consilier local, fără reprezentant în comună și fără să aud pe cineva vorbind de acest partid. Nu găsesc nici măcar un om din cei 80 despre care să cred că ar fi putut vota AUR. Rujan e un om inteligent, Iordache e un om muncit, înțeleg votul, dar pentru AUR nu știu. Mă tot gândesc cine i-ar fi putut vota, dar nu reușesc să-mi dau seama”, a spus Sorin Bucurescu.

Deși credeau că alegerile parlamentare nu vor aduce surprize la nivelul județului Gorj, neprevăzutul a venit atât la nivel local, cât și național, de la Alianța pentru Unirea Românilor. ”Eu cred că gorjenii au vrut ca PSD să fie pe primul loc și au înțeles că cei de la PNL au umblat numai cu minciuni. Președintele României a dat dovadă în ultimul timp că nu este președintele românilor, ci al PNL-ului, și gorjenii au sancționat asta. Trebuie să-i felicităm cu toții pe cei de la AUR, care cu câțiva oameni în fiecare județ au bătut partide cu ștate vechi și cu rezonanță și au reușit să între în parlament”, a declarat Ion Bârcă, primarul din Turburea.

Primarul din comuna Cătunele consideră că votul la alegerile parlamentare a fost un vot al urii față de președintele Klaus Iohannis. ”Rezultatele părea că se știau la Gorj. Era cert că, dacă va candida Ion Iordache, PNL va avea un senator și un deputat, la PSD cărțile erau făcute, dar a apărut acest AUR și eu am găsit niște explicații. Deși a fost o mare surpriză, eu cred că oamenii au avut încredere în Iohannis că va face bine pentru țară, dar votul a demonstrat acum ura pentru președinte. PSD și AUR au 45%, ceea ce înseamnă că poporul privește cu ură înspre PNL, dar mai ales înspre Klaus Iohannis“, a spus Florinel Țuilă.

Și pentru primarul din Bengești Ciocadia, surpriza alegerilor a venit de la AUR, pe care îi felicită și, chiar dacă nu cunoaște nici un membru, își permite să le dea un sfat. ”Pentru mine AUR este surpriza alegerilor și este o surpriză plăcută. Nu cunosc pe nimeni de la ei, dar aș vrea să-i cunosc, să-i felicit personal și să le spun să aibă grijă să nu-i prostească nimeni, așa cum au pățit și alte partide. Le-aș recomanda ca, după ce își ia mandatele, să nu plece către alte partide mari, pentru că dacă fac asta peste patru ani nu va mai fi nici AUR, nici argint”, a precizat Victor Geogia.

Vizualizări: 4,497

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: