Primăriile din Gorj trebuie să cumpere termometre

Triajul epidemiologic devine obligatoriu în toate instituțiile publice din Gorj. Astfel că toate primăriile au fost anunțate că trebuie să se conformeze și, pe lângă dezinfectantul pe care l-au pus la dispoziția angajaților și al cetățenilor, trebuie să cumpere termometre. Se va lua temperatura tuturor persoanelor care intră în instituție. În cazul în care nu se vor conforma, primăriile riscă amenzi ce pot fi aplicate de Direcția de Sănătate Publică Gorj.

Prefectul Cristinel Rujan a vorbit despre acest triaj care trebuie să se facă de luni în toate instituțiile. Atât personalul, cât și vizitatorii vor trebui triați, iar cei care prezintă febră să fie trimiși acasă. „N-ar trebui să fie mari probleme pentru că aceste obligații privesc niște lucruri relativ simple și care au fost implementate deja în foarte multe instituții publice și operatori publici și privați. Măsurile constau într-un triaj epidemiologic sumar, constând în controlul temperaturii personalului propriu și al vizitatorilor, dezinfectarea mâinilor la intrarea în incintă, decalarea programului de lucru pentru entitățile care au peste 50 de angajați, respectiv unele reguli privind desfășurarea activității în birouri cu spații comune, în așa zisul open-space”, a explicat Rujan, la Radio Infinit.

Toate instituțiile trebuie să se conformeze din mers ca să nu riște amenzi. „La fiecare punct de acces, trebuie să existe o persoană care controlează temperatura corporală. Toate instituțiile, autoritățile sau agenții economici care nu au achiziționat până în acest moment un astfel de instrument de măsurare a temperaturii corporale, trebuie să o facă pentru că altfel nu respectă măsura dispusă prin hotărârea Comitetului Național și pot fi supuși unui control al Direcției de Sănătate Publică Gorj care să aplice măsurile prevăzute de lege”, a mai declarat prefectul Cristinel Rujan.

Vizualizări: 1,253

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: