Teste și pentru firme, contra cost, în laboratorul pentru Covid de la Târgu Jiu

Odată acreditat, laboratorul de genetică de la Târgu Jiu ar putea face teste și pentru firme, contra cost. Este planul la care se gândesc oficialii spitalului ca mai rotunjească veniturile. Societățile care vor vrea să-și testeze angajații pentru coronavirus ar putea să plătească pentru asta și să se lucreze probele în laboratorul din cadrul spitalului. Celelalte vor fi decontate de Ministerul Sănătății.

De câteva zile, laboratorul donat de oamenii de afaceri din județul Gorj unității medicale a fost inclus în programul național de testare pentru Covid 19. Așa că se fac teste autorizate pentru coronavirus și la Târgu Jiu.

Reprezentanții spitalului vor să pluseze. Pe lângă testele făcute persoanelor suspecte de coronavirus din spital ori din județ, au în plan să încheie contracte cu diferite firme care vor să-și testeze angajații. Totul, contra cost. “Suntem în linie dreaptă. Trebuie să facem o distincție între testele care vor fi decontate prin acest program de Ministerul Sănătății și testele pe care noi, din venituri proprii sau alte surse, putem să le luăm. Sunt două proceduri. Dacă noi avem un aparat al nostru și cumpărăm din venituri proprii, putem să facem teste la întreg personalul și alte persoane, chiar și contracte cu o societate comercială care vrea să-și testeze lucrătorii, angajații, contra unei sume de bani. Exact cum aș avea CT. Merge și cu decontare, merge și contra cost”, a spus Gigel Capotă, directorul economic al spitalului din Târgu Jiu, la Radio Infinit.

Aparatul de genetică a fost donat de Asociația Oamenilor de Afaceri din Gorj și valorează aproape 200 de mii de euro.

Vizualizări: 1,731

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: