Primărița din Berlești vrea să facă sere pe fonduri europene

Autoritățile locale din comuna Berlești vor să investească în agricultură. Maria Dumitrașcu încearcă să obțină fonduri europene pentru construirea unor sere de legume și fructe pe raza localității. Primarul vrea ca produsele să fie bio și deocamdată nu s-a gândit unde le va comercializa. Decizia a fost luată după ce a sesizat că foarte mulți localnici s-au axat pe creșterea animalelor și mai puțin pe grădinărit.

Unul dintre proiectele aflate pe agenda Primăriei Berlești este construirea mai multor sere pe raza localității. Maria Dumitrașcu a luat această decizie pentru că pe raza comunei sunt aproximativ 25 de hectare de teren aflate în domeniul public, care deocamdată nu sunt folosite Dacă obține fonduri europene pentru acestea, primărița susține că va crea și 10-15 locuri de muncă. „Aș vrea să fac mai multe sere, că am suficient teren. Vreau să fac două sere cu căpșuni și restul cu legume. Nu m-am gândit exact ce voi cultiva, dar garantez că vor fi produse bio”, a declarat primarul Maria Dumitrașcu.

Zeci de crescători de animale la Berlești

Maria Dumitrașcu a decis să facă sere prin fonduri europene pentru că localnicii din Berlești pun accent mai mult pe creșterea animalelor. „Am în comună foarte mulți crescători de animale. Cei de aici se ocupă mai puțin de grădinărit și mai mult cu animalele. Cred că este comuna cu cei mai mulți fermieri care au luat fonduri. Sunt foarte multe proiecte pe măsura 141 și 112. Cred că în total sunt 100 de proiecte”, a mai precizat Maria Dumitrașcu.  

Vizualizări: 242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: