Solicitări pentru reabilitarea DJ Turceni-Rovinari

Drumul județean care face legătura între orașele Turceni și Rovinari are nevoie de reabilitare. Solicitări vin atât din partea autorităților locale din comunele străbătute de acest tronson de drum, dar și din partea cetățenilor. Deși drumul județean este paralel cu Drumul European E 79, primarii din zonă susțin că această variantă ar fi mai ușoară pentru localnicii din Ionești, Turceni, Urdari, Fărcășești și Negomir. Președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, susține că are în plan reabilitarea acestui drum.

Primarii localităților Negomir, Turceni, Ionești, Urdari și Fărcășești vor ca drumul județean ce leagă Orașul Rovinari de Turceni să fie reabilitat. Edilii susțin că au cerut acest lucru la Consiliul Județean și au speranța și încrederea că această problemă va fi rezolvată.

Drumul județean este paralel cu Drumul European E79, dar mult mai scurt, iar traficul nu este la fel de intens. Dacă din Ionești și până în Fărcășești drumul este relativ bun, de la Fărcășești și până la intrare în Rovinari este un dezastru. Acest drum ar fi pe placul autorităților locale și al cetățenilor din aceste comune. „Eu împreună cu colegii mei din Ionești, Turceni, Urdari, și Fărcășești solicităm Consiliului Județean să prindă acest drum în planul de reabilitări, pentru că este foarte important pentru acest localități. De exemplu, pentru Negomir este de o importanță majoră, mai ales că se va finaliza și noua rută Fărcășești - Negomir în toamna acestui an și va fi predat de CEO tot Consiliului Județean în administrare. Foarte mulți oameni din Negomir au treabă la Rovinari și folosesc acest drum, fără să mai fie nevoie să ajungă în drumul european. Același lucru este valabil și pentru localnicii din restul localităților. Nu trebuie să mai ocolească pe drumul european când acest drum județean le trece prin comună. Noi avem în credere că această problemă va fi rezolvată”, a declarat Ion Gruescu, primarul Comunei Negomir

Călinoiu promite reabilitarea acestui tronson de drum

Președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, promite că va prinde reabilitarea acestui drum pe lista de investiții. Mai mult decât atât, Călinoiu are în plan și reabilitarea altor drumuri județene. „Nu am primit solicitări pentru reabilitare, dar noi avem prins acest drum pe lista de investiții, fie cu bani de la Guvern, fie cu fonduri europene. De asemenea, avem în plan și reabilitarea altor drumuri județene”, a declarat Ion Călinoiu.

Vizualizări: 208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: