Târgu Jiu: Sculpturi amplasate în sensurile giratorii

Câteva sensuri giratorii din Târgu Jiu vor fi dotate cu… sculpturi. Municipalitatea a decis montarea operelor care au fost etalate la tabăra de sculptură de anul trecut şi cea de acum doi ani. Sculpturile vor fi de mici dimensiuni, pentru a nu tulbura circulaţia rutieră în zonele în care vor fi amplasate.

Ultima găselniţă a municipalităţii din Târgu Jiu este să monteze sculpturi în sensurile giratorii. Printre panseluţe şi alte flori, angajaţii societăţii Edilitara au început deja să sape în sensul giratoriu de la Parcul „Tudor Vladimirescu”, în vederea montării unei astfel de opere. „În sensul giratoriu se fac fundaţiile pentru operele de artă, cele din tabăra de sculptură. Plasăm acolo operele. Sunt multe sensuri giratorii unde vor fi montate, aproape toate, care permit din punct de vedere al reţelelor şi utilităţilor. Şi în sensuri giratorii şi prin cartiere, în mai multe locaţii alese de primărie. Vom ţine cont şi de vizibilitate, fiecare operă are un anumit unghi de vedere”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al primăriei Târgui Jiu.

Operele au fost create de artiştii prezenţi la taberele de sculptură organizate în anii 2011 şi 2012. Sculpturile se află în patrimoniul primăriei. „Sunt cinci sculpturi de la tabăra de acum doi ani şi opt din tabăra de sculptură de anul trecut. Fiecare participant la tabără a primit un onorariu pentru opera realizată. Operele sunt în Debarcader, la atelierul sculptorilor. Se află în patrimoniul primăriei, pentru că fiecare sculptor a semnat cu primăria un acord de cesiune prin care au fost de acord ca opera respectivă să fie folosită de primărie şi nu mai are niciun fel de pretenţii patrimoniale”, a spus Adina Andriţoiu, directorul Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu.

Artă în trafic

Reprezentanţii Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi” sunt de părere că prin montarea în sensurile giratorii, operele vor fi mai apreciate de către cetăţeni. „Faptul că sunt expuse în zonele acestea cu intersecţii, în sensurile giratorii, sunt văzute de mult mai multe persoane decât dacă sunt amplasate între clădiri. Este mult mai bine şi am văzut că acest lucru se practică şi în alte oraşe, montarea de astfel de opere monumentale”, a precizat Adina Andriţoiu.

Vizualizări: 275

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: