Primarul Bobaru: Îmi este ruşine când mă duc în UM Sadu

Primarul oraşului Bumbeşti Jiu, Constantin Bobaru, este supărat foc pe parlamentarii care nu tratează cu seriozitate problema Uzinei Mecanice Sadu. Bobaru a atras din nou atenţia, la Radio Infinit, că uzina foloseşte încă echipamente şi utilaje din anii ’39 şi că la ora actuală nu are nici măcar o şansă să primească bani pentru retehnologizare.

Reporter: Mai primeşte UM Sadu bani pentru retehnologizare?

Constantin Bobaru: La momentul acesta, Uzina Mecanică Sadu nu are nici măcar o şansă reală, nu vorbe, de a primi anul acesta, prin bugetul aprobat deja, vorbim până la rectificare, vreun leu pentru retehnologizare. Şi de lucrul acesta tot vorbim de pe vremea când guverna PD. Vorbim, dar din păcate realitatea e alta, lucrăm încă cu echipamente şi utilaje din anii ’39.

Rep.: Dar care este răspunsul Guvernului la această situaţie?

C.B: Că se va rezolva, că este prioritate, că va fi în atenţie, doar la timpul viitor, „va fi”. S-a făcut o documentaţie destul de elaborată, dar nu mai poate fi de actualitate, ea trebuie reactualizată pentru că s-a făcut acum 5-6 ani, era vorba de vreo cinci milioane de euro care să fie investiţi în primă fază, ceea ce nu cred că era o sumă care să dea Guvernul României pe spate sau făcea aşa o mare gaură în buget încât nu se putea aloca aceşti bani şi nu toţi într-un an de zile. Era vorba de o alocaţie bugetară de cinci milioane de euro în trei-patru ani pentru a acoperi lucrurile de necesitate maximă.

Rep.: Este şi o lipsă de implicare din partea parlamentarilor?

C.B: Uneori este ruşinos ca la anumite niveluri, mă refer la parlamentari, oameni politici, să tot vorbească şi să tot promită. Mie unul îmi este ruşine când mă duc în Uzina Mecanică Sadu. Am fost săptămâna trecută pentru a aborda o discuţie de principiu cu privire la o documentaţie pe masterplanul infrastructurii de apă şi oamenii întreabă dacă mai am noutăţi, că m-au auzit vorbind, pe mine, pe prefect, pe preşedinte, care mai este stadiul. Nu poţi să dai un răspuns şi de asta poate chiar uneori deranjez prin insistenţa mea.

Rep.: Cum vedeţi rezolvarea, să se ţină de cuvânt?

C.B: N-avem decât să ne luăm de mână doi-trei, luăm o audienţă la Ministrul Economiei, la primul ministru să discutăm foarte serios lucrurile astea.

Vizualizări: 1,207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: