Primarul Bobaru: La PSD se poate, la PNL nu se poate!

Primarul liberal Constantin Bobaru crede că va mai trece mult până ce locuitorii din Bumbeşti Jiu vor vota cu PNL la alte alegeri, în afară de alegerile locale. Într-un interviu acordat la Radio Infinit, Bobaru a criticat mesajele transmise de liberali alegătorilor. Ba mai mult, se declară dezamăgit de faptul că PNL nu poate face ceea poate face PSD.

Rep.: Rezultatul obţinut de PNL la alegerile parlamentare v-a adus sancţiuni din partea conducerii partidului. Cum comentaţi?
C. Bobaru: M-a durut rezultatul obţinut de PNL la alegerile parlamentare. Am suferit din cauza acestei înfrângeri. Am anticipat acest rezultat, iar ăsta a fost şi unul dintre motivele pentru care n-am acceptat să fiu pe listă. De regulă, eu nu diger înfrângerile. De fiecare dată când am candidat mi-am făcut toate calculele posibile şi n-am intrat în bătălii pe care le-am pierdut.

Rep.: În condiţiile acestea, gorjenii din Bumbeşti Jiu, nu vor vota niciodată cu PNL?
C.B.: Oraşul Bumbeşti Jiu este o localitate atipică din punct de vedere electoral, e o comunitate mică, ce trăieşte pe anumiţi piloni. Atâta timp cât n-am reuşit să facem mare lucru când am guvernat, faptul că spitalul a fost închis sunt sechele care nu se uită de azi pe mâine. La timpul respectiv s-au redus salariile românilor drastic, cu 25%, a fost o tentativă de tăiere a pensiilor, majorarea TVA, chestiuni care au rămas cu amprentă. Ar trebui să mai treacă multă apă pe Jiu ca să se schimbe ceva.

Rep.: Credeţi că mesajele transmise de PNL nu au fost percepute corect de alegători?
C.B.: În campania electorală, noi ne-am bătut cu un partid care a spus, de fiecare dată, cu subiect şi predicat asta se poate, asta nu se poate. Noi de fiecare dată am spus asta nu se poate, nu se poate, nu se poate. Mai grav pentru noi, pentru mine ca şi percepţie, văd că în două săptămâni de când se guvernează asta se poate, asta se poate, asta se poate. Atunci mă întreb: ce analiză au făcut de fiecare dată cei care spuneau că asta nu se poate, nu se poate? Cine se duce la urnă să voteze pe asta nu se poate, asta nu se poate?

Rep.: Vă asumaţi rezultatul PNL de la Bumbeşti Jiu?
C.B.: Aşa cum am spus, fac pasul înapoi din structurile de conducere ale partidului, am avut un rezultat slab, chiar foarte slab. Am fost la şedinţa de birou, le-am spus că-mi depun demisia din toate structurile de conducere ale PNL Gorj, s-au încins spiritele, iar eu am plecat şi n-am mai apucat să-mi depun demisia. Mi-au luat o povară de pe suflet pentru că eu oricum voiam să demisionez, aşa cum am anunţat în urmă cu o lună. Am spus că plătesc cu funcţiile de conducere insuccesul de la alegerile parlamentare. Rezultatul de la alegeri mi-l asum. Nu plec din PNL, dacă vor să mă excludă e treaba lor, nu voi contesta decizia.

Vizualizări: 967

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: