Primar: Vâlceanu şi Barbu au distrus PNL. Care e soluţia!

Dumitru Tăloi, primarul comunei Ciuperceni, se numără printre şefii de organizaţii locale PNL demişi de conducerea partidului din cauza rezultatului slab de la alegerile parlamentare. Într-un interviu acordat la Radio Infinit, Tăloi i-a acuzat pe Dan Vâlceanu şi pe Tudor Barbu că au distrus PNL Gorj. Mai mult, edilul comunei Ciuperceni spune că partidul nu mai poate fi revigorat decât de un preşedinte cum era Dan Ilie Morega.

Rep.: Aţi fost demis din fruntea organizaţiei locale. Cum comentaţi?
D.T.: Ştiţi că e o vorbă românească: Iartă-i, Doamne, că nu ştiu ce fac! Dacă aşa gândeşte capul lor! De când au venit numai aşa fac, distrug organizaţii, retrag sprijinul politic. La Ciuperceni, PNL a luat 17%. Ăsta a fost semnalul primit de la Bucureşti, noi l-am dus în teritoriu, la oameni, dacă oamenilor nu le-a plăcut de Cioloş, ce să fac eu? Cu două săptămâni înainte de alegeri, guvernanţii au făcut acţiune în instanţă că nu sunt de acord cu salariile cadrelor didactice, cu cei 15%, şi cu cele ale medicilor. Credeţi că PSD-ul va realiza tot ce a promis? Nu va face nici PSD tot, dar măcar încearcă să facă ceva pentru cetăţeni.

Rep.: Nu v-aţi spus punctul de vedere în cadrul partidului, în şedinţa în care aşi fost demis?
D.T.: Noi n-am fost la şedinţă, nu ne-a invitat nimeni. Trebuia să ne invite şi pe noi, pe cei care aveau de gând să ne demită din funcţia de preşedinte de organizaţii. Dacă ei au hotărât aşa, e treaba lor. Bine ar fi să meargă spre bine, dar eu zic că acest partid merge spre rău. În felul acesta nu se va revigora partidul, atacă pe ăla, atacă pe celălalt.

Rep.: Acum cine se va ocupa de PNL Ciuperceni?
D.T.: Nu ştiu. Deocamdată, mă ocup eu. Îmi văd de treaba mea. Mă interesează soarta acestui partid. Din anul 1994 sunt membru PNL, nu mă interesează că vine fiecare cu aerele lui. De când au venit Vâlceanu şi Barbu, au desfiinţat organizaţia de la Drăguţeşti, au desfiinţat organizaţia de la Rovinari, ei n-au fost puşi decât pe distrugeri, în loc să strângă oamenii în jurul lor.

Rep.: Credeţi că Vâlceanu şi Barbu sunt vinovaţi de actuala situaţie a PNL Gorj?
D.T.: Bineînţeles! La PNL Gorj ar trebui un preşedinte nou, un preşedinte cum a fost Morega. La PNL Gorj nu mai sunt oamenii de genul ăsta, în mare parte adevăraţii liberali au plecat pentru că şi-au bătut joc de ei. Mai sunt doar câţiva, restul sunt vopsiţi cu toate culorile. Vom avea o discuţie să stabilim ce facem. La Gorj e nevoie de o nouă conducere, de fapt, şi la nivel naţional trebuie o nouă conducere. Şi-au bătut joc de Orban, şi-au bătut joc de Antonescu, care au fost membri marcanţi. De când a venit PDL s-a descotorosit de membrii marcanţi ai PNL.

Vizualizări: 1,094

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: