Vasile Popeangă: Nu mai am vise politice

 Fostul deputat Vasile Popeangă spune că nu mai are niciun vis în cea ce privește viața politică. A explicat că putea să mai obțină un mandat de parlamentar, dar că a fost decizia sa să nu mai candideze. Popeangă spune că rămâne membru PNL, dar și un fel de observator politic. Acesta a luat în derâdere modul în care Ion Călinoiu, fost lider al PSD Gorj, a ieșit de pe eşichierul politic.

 Reporter: Ați fost parlamentar până de curând. Acum cu ce vă mai ocupați?

Vasile Popeangă: Deocamdată m-am pensionat. Nu mai sunt profesor la universitate. Sunt încă membru la PNL. Deci sunt acum un fel de observator al vieții politice. Nu mai am vise politice. Mi le-am atins pe toate. Am ieșit cum trebuie din viața politică, nu să mă scoată electoratul pe ușa din dos. Am știut să aleg momentele. A fost o decizie a mea. Dacă mai doream să mai obțin un mandat îl puteam obține. Știam pulsul cum e și puteam să fac ca atare. Dar am hotărât să nu mai candidez.

 Rep.: Credeți că puteați obține un nou mandat dacă erați susținut de PNL?

V.P.: Nu, nu în ce privește PNL. Aveam alte variante. Eu m-am hotărât acum 2-3 ani că nu mai candidez. Sunt momente în viață când vrei, nu vrei, trebuie să alegi. Eu nu voiam să am sfârșitul lui Călinoiu. Dacă nu ai puțină diplomație și puțină minte, sigur că ai sfârșitul acesta. Am vrut să ies onorabil din viața politică, să nu poată să-mi reproşeze alegătorii. Probabil că o să țin o conferință de presă, dar după ce se mai liniștesc lucrurile, ca să fac un bilanț. Nu sunt mulțumit în totalitate, puteam să fac mai multe lucruri dar au fost conjuncturile de așa natură. Cel mai important lucru este că nu mi-am furat conjudețenii mei.   

 Rep.: Doamna Elvira Șarapatin a spus că va face o igienizare a cabinetului din Prefectură pe care l-ați avut, acolo unde își va muta dânsa cabinetul. Era nevoie?

V.P.: Eu nu știu, să-și facă. Eu mi-am luat mobilierul pe care eu l-am plătit. I-am lăsat cabinetul gol. Cum voia să i-l las? Să facă igienizare. Or fi păduchi, or fi pureci. Da, oricum, și păduchii și purecii au culoare politică. Deci sunt tot pureci sau păduchi pesediști. E bine să facă igienizare. Ea e o femeie foarte igienică. Așa că n-am nimic împotrivă.

Vizualizări: 972

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: