Cârciumaru: I-am cerut şi lui Călinoiu un CV

Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj, a declarat într-o emisiune televizată că va merge, luni sau marţi, la Bucureşti cu CV-urile unor persoane, pentru posturile de secretar de stat. Este vorba de Andrei Maioreanu, Bebe Ionică şi Tiberiu Tătaru. Cârciumaru i-a cerut CV-ul şi lui Ion Călinoiu pentru a-l susţine fie pentru o funcţie la nivel naţional, fie pentru o funcţie la nivel judeţean. Liderul PSD Gorj spune că partidul trebuie să facă pentru Ion Călinoiu, ceea ce a făcut Ion Călinoiu pentru partid.

Rep.: Domnul Dorel Vişan a fost desemnat secretar de stat în Ministerul Energiei. Mai are vreo şansă Andrei Maioreanu?

 

F.C.: Andrei Maioreanu rămâne în cărţi. Eu voi merge, luni-marţi, la Bucureşti şi pe activitatea parlamentară, dar voi căuta să stau de vorbă că domnul Dragnea, cu domnul Neacşu despre ceea ce înseamnă promovarea unor persoane din rândul membrilor PSD Gorj pentru diferite funcţii la Bucureşti. Bebe Ionică are şanse mari de a ocupa o funcţie de secretar de stat fie în Ministerul Comunicaţiilor, fie în Ministerul Economiei, am fost cu dumnealui săptămâna trecută la Bucureşti, am stat de vorbă cu Ministerul Comunicaţiilor, am vorbit şi cu ministrul Economiei. Acum rămâne să vedem ce susţinere avem la domnul Dragnea.

Rep.: Domnul Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean Târgu Jiu, va fi propunerea PSD Gorj pentru o funcţie de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii? 

F.C.: Am avut o întâlnire cu domnul Tiberiu Tătaru, la Târgu Jiu, am înţeles că şi-ar dori să candideze pentru o funcţie de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. I-am spus să-şi pregătească un CV cu care să merg la Bucureşti să discutăm. Deocamdată, cam astea sunt solicitările pentru funcţiile de secretari de stat. Urmează să aşezăm lucrurile la nivel naţional pe fiecare minister în parte, iar după aceea vom discuta şi de situaţia din teritoriu.

Rep.: Va fi domnul Ciprian Florescu desemnat în funcţia de prefect, în cazul în care postul va reveni PSD?

 

F.C.: Nu am purtat discuţii la Bucureşti, în acest sens. Nu discutat pe această temă decât cu Ciprian Florescu, îl sprijin pe Ciprian Florescu, este o variantă foarte bună. Îi sprijin pe toţi membrii PSD, dar asta nu înseamnă că pot să impun eu o anumită persoană unui ministru pentru funcţia de secretar de stat. Datoria noastră este să venim cu profesionişti. A venit timpul să fim foarte serioşi în ceea ce priveşte promovarea membrilor PSD pe anumite funcţii de răspundere pentru a putea fi pus în aplicare programul lui Liviu Dragnea.

Rep.: S-a vehiculat că Ion Călinoiu îşi doreşte funcţia de director la spital sau director AFIR. PSD e dispus să-i acorde sprijin?

 

F.C.: Am regretat şi regret cele întâmplate domnului Călinoiu. Indiferent cât de mare i-a fost supărarea nu trebuia să candideze ca independent. A fost un adversar al  partidului, dar spre deosebire de celălalt candidat independent nu a atacat niciodată partidul, şi-a făcut campania lui. N-a reuşit, n-a reuşit! Faţă de Ion Călinoiu partidul trebuie să facă ceea ce şi Ion Călinoiu a făcut ani de zile pentru partid, s-a implicat foarte mult. Personal, dar colegii din partid sunt de acord să-l susţinem. Chiar am discutat cu dânsul, i-am luat un CV, m-am implicat şi mă voi implica, atât cât pot, ca să-i conving pe cei de la centru că trebuie să-l susţinem pentru o funcţie, fie la nivel judeţean, fie la nivel naţional. Ani de zile a dat din tot ce a putut pentru partid, alături de mine. A greşit, probabil şi dânsul regretă.

Vizualizări: 3,488

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: