Primarul din Bumbești Pițic şi fiica sa, trimişi în judecată de DNA

Vești nu tocmai bune pentru primarul din Bumbești Pițic, Michy Nioață, pe care procurorii Direcției Naționale Anticorupție l-au trimis în judecată chiar în ziua de Sfântul Nicolae, când dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Gorj. Edilul are de dat socoteală în fața legii în urma unei anchete în care este implicată și fiica sa, Alina Adnana Mariana Doboș, fostă Nioață.

Pentru fiica sa, primarul a înființat cu ani în urmă, doar pe hârtie, o fermă de vaci. Animalele au fost împrumutate de la prieteni, cu câteva fotografii funcționarii responsabili cu aprobările au fost convinși că totul este ca la carte și dosarul a fost aprobat la plată pentru încasarea de fonduri europene nerambursabile.

În tot acest timp în care vacile erau pozate, fata primarului era la studii în străinătate, iar edilul lupta prin comună să își convingă alegătorii să îl voteze pentru un nou mandat, ceea ce a și reușit. Nioață a fost însă denunțat în cele din urmă la DNA pentru că la o verificare „pe bune” în teren a modului în care a fost implementat proiectul a ieșit la iveală întregul aranjament. Așa a ajuns primarul să îl tragă după el în dosar și pe Valeriu Gogelescu, fost șef al Direcției Agricole Gorj și al Oficiului Județean de Finanțare a Investițiilor Rurale, dar și pe o altă angajată a acestei instituții, Monica Zdrăilă. Aceasta este o clientă mai veche a procurorilor DNA pentru că în vară a mai fost trimisă în judecată într-un alt dosar, cel al fostului primar Ion Luculescu, de la Tismana, acuzat că împreună cu alte rude ale sale a derulat un proiect similar, dar pe culturi de trandafir.

Primarul de la Bumbești Pițic nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere despre situația în care se află, iar DNA nu a dat deocamdată publicității vreun comunicat în care să ofere amănunte suplimentare despre ancheta pe care tocmai a finalizat-o. Nioață a vorbit însă anul acesta de mai multe ori pe subiectul respectiv și de fiecare dată s-a declarat convins că adevărul va ieși la iveală și el își va putea dovedi nevinovăția.

Procesul său va începe cel mai probabil luna viitoare, deocamdată dosarul fiind în faza de cameră preliminară, unde un judecător de drepturi și libertăți va studia probele înainte de procurori, după care va dispune începerea judecății pe fond.

Vizualizări: 3,325

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: