Emoţii pentru gașca lui „Al Capone” de la Runcu

Cei patru tineri din comuna Runcu trimiși în judecată pentru că acum un an au furat brazi dintr-o pepinieră privată pentru a-i vinde cu ocazia sărbătorilor de iarnă nu vor afla până la Crăciunul acesta dacă judecătorii îi condamnă sau nu.

În dosarul în care sunt acuzați de infracțiuni la regimul silvic, inculpații ar fi trebuit să afle joi sentința și apoi ar fi putut să meargă acasă cu sau fără griji pentru sărbătorile care urmează. Instanța a decis însă să repună cauza pe rol și procesul să continue după sărbătorile de iarnă, prelungind astfel emoțiile celor patru inculpați.

Ionuț Gabriel Hocan, Matei Gheorghe Hajaș, Constantin Sârbu și Ilie Valeriu Popescu sunt tinerii care la începutul lunii decembrie a anului trecut stăteau într-o cârciumă din satul lor și își făceau planuri despre cum să facă rost de un ban pentru sărbătorile care se apropiau. Așa le-a venit ideea să fure brăduții dintr-o plantație privată, vânzarea mergând însă prost. Doar câțiva au fost vânduți unor localnici, restul pomilor de Crăciun fiind aruncați pe marginea drumului. Pe fir a intrat, Poliția, tinerii recunoscând apoi faptele comise. La instanță, la termenul de data trecută, unul dintre ei a venit în sala de judecată, în ciuda frigului, cu un tricou pe care era scris în engleză „Al Capone, regele Mafiei”. Lucrul respectiv a fost remarcat și de judecătorul de caz, care i-a atras acestuia atenția asupra ținutei.

Dosarul este unul interesant prin prisma faptului că, în rechizitoriu, anchetatorii au reținut că valoarea unui astfel de brăduț este de nu mai puțin de 800 de lei bucata. „Poate aveau și beculețele în ei”, a remarcat, ironic, judecătorul de caz, după ce tinerii i s-au plâns că nu pot fi de acord cu un asemenea preț în condițiile în care un astfel de brăduț nu s-a dat pe piață cu mai mult de 100 de lei. Acum, brazi mult mai frumoși sunt deja vânduți la prețuri mai mici și, în plus, nici măcar proprietarul pepinierei nu a cerut despăgubiri mai mari de 3.000 de lei, doar procurorii făcând calculul în funcție de prețul cu care se vinde metrul cub de lemn de brad, de parcă hoții luaseră brăduții să îi folosească la acoperișul vreunei vile.

Vizualizări: 1,814

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: