Primarul din Bustuchin vrea în liga a III-a

Autorităţile locale din Bustuchin se bucură de rezultate foarte bune din partea echipei de fotbal de la nivelul comunei. AS Petrolul Bustuchin este în acest moment pe primul loc în liga a IV-a şi luptă cel mai probabil pentru o calificare în liga a III-a. Duminică, 15 octombrie, AS Petrolul Bustuchin a câştigat meciul cu AS Energetica Tismana, prin neprezentare. Primarul Ciocea îşi doreşte promovarea, deşi mărturiseşte că n-ar avea bani suficienţi pentru a investi în fotbal.

AS Petrolul Bustuchin se află în acest moment pe primul loc în liga a IV-a, cu mari şanse de promovare. Un lucru foarte bun, spune primarul Ion Ciocea, care mărturiseşte că îşi doreşte o echipă de fotbal puternică, deşi finanţare nu prea e. „Vreau să fac o echipă bună, am tineri buni. Noi jucăm pentru noi, vreau să fac o echipă care să joace şi să plece de la meciuri cu capul sus, nu cu el jos. Sunt vreo 500-600 de persoane în comună care vor să aibă o echipă de fotbal, să plece şi ei duminica de acasă. N-ar fi rău să promovăm, îmi aranjez baza sportivă”, a declarat Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.

În prezent, echipa este sponsorizată de un privat, iar autorităţile locale îi asigură un buget de aproximativ 60.000 de lei, în care intră arbitrajul, transportul şi masa jucătorilor. „Dacă ar fi să promovăm în liga a III-a, am avea nevoie de câteva sute de mii lei, până la 400.000 de lei. Cel mai probabil nu facem club şi mergem pe sponsorizări, încercăm să implicăm oamenii de afaceri”, a declarat Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.

REZULTATE

Duminică, 15 octombrie, s-au înregistrat următoarele rezultate în Liga a IV-a: Vulturii Fărcășești- Petrolul Stoina: 1-0; AS Stejari - Gilortul Târgu Cărbunești: 0-5; Viitorul Negomir - Avântul Baia de Fier: 4-1; CS Novaci - Parângul Bumbești-Jiu: 0-1; Petrolul Ţicleni - Minerul II Mătăsari: 2-1; Petrolul Bustuchin - Energetica Tismana: 3-0; Ştiinţa Tuceni – Ştiinţa Hurezani: 8-2; Unirea Crușeț - CS Jiul Rovinari 2016: 0-0.

AS Petrolul Bustuchin conduce cu 22 de puncte, fiind urmată de ACS Ştiinţa Turceni cu 20 de puncte şi CS Jiul Rovinari - 18 puncte.

Vizualizări: 1,218

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: