Ciocea, de acord cu plecarea primarilor tineri din Pro România

Pro România are la Gorj trei primari, dar unul dintre ei a anunțat că își caută partid, după ce formațiunea lui Victor Ponta a ratat intrarea în parlament. Este vorba de Mădălin Paliță de la Dănești, aflat la primul mandat. Cu o experiență de câteva mandate, Ion Ciocea, primarul Pro România de la Bustuchin, spune că înțelege deciziile de acest fel ale primarilor aflați la început de drum.

Primarul Ion Ciocea a candidat în septembrie 2020 de la Pro România și a câștigat încă un mandat în comuna Bustuchin. Primarul nu este interesat acum să plece spre o altă formațiune politică pentru că, susține el, a realizat la Bustuchin cam tot ce și-a propus, dar își susține colegii primari de la Pro România care vor să facă pasul spre alte formațiuni politice.

Ion Ciocea îi asigură că îi va susține indiferent de decizia pe care o vor lua și îi va ajuta chiar și cu sfaturi. „Eu îl înțeleg pe domnul Paliță foarte bine că vrea să plece la un alt partid, pentru că și eu aș face același lucru dacă aș fi la primul mandat și aș avea atâtea de făcut în comună. Eu am realizat cam tot ce mi-am propus și am pus mare accent pe fondurile europene și pe programe, dar ca să dezvolți comuna ai nevoie de sprijin politic în Guvern, că așa este la noi în țară. Cei de la Pro România ar trebui să-l înțeleagă și să nu-i bage bețe în roate pe principiul că ”eu te-am făcut primar, eu te omor”. El nu poate să plece, dar ar putea să-i retragă sprijinul politic dacă vor să-l ajute”, a declarat Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.

Primarul din Bustuchin nu exclude o ”apropiere” de un partid care îl poate susține. ” Eu îi susțin pe cei doi colegi primari de la Pro România cu ce pot. Cei din conducerea partidului ar trebui să înțeleagă faptul că, dacă nu pot să-i sprijine, mai bine să le dea drumul. Nici eu nu știu dacă mai rămân sau nu la Pro România, că nu e suficient doar să candidezi și apoi să nu te mai întrebe de nimic. Deocamdată nu mă gândesc la cariera politică, pentru că la mine este ultimul mandat, vreau să termin tot ce mi-am propus și apoi plec la pensie. Cred totuși că actuali guvernanți au o altă viziune și mă bucur”, a mai spus Ion Ciocea.

Vizualizări: 1,648

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: