Condamnat după ce a tâlhărit un minor

Un tânăr din Drăguțești a fost condamnat după ce, în luna mai, pe un bulevard din Târgu Jiu, a furat de la un minor un telefon mobil și s-a făcut nevăzut. Ionuț Gabriel Ardeleanu, de 20 de ani, a fost prins atunci la scurt timp de polițiști, fiind chiar reținut pentru 24 de ore.

Acuzația de tâlhărie i-a adus acum o condamnare în instanță, după ce a recunoscut faptele el primind o pedeapsă care nu este cu executare. Judecătorul de caz a precizat însă în mod expres în decizia luată că inculpatul poate ajunge oricând după gratii, pronunțarea magistratului fiind categorică, în speranța că tânărul nu va mai comite în viitor o astfel de faptă.

„Condamnă pe inculpatul Ardeleanu Ionuț-Gabriel, fără antecedente penale, la pedeapsa de 1 an și 4 luni închisoare. (…) Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani. (…) Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Drăguțești sau la o unitate de învățământ din cadrul Inspectoratului Județean Gorj, pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare. (…)Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C. pen., potrivit cărora, dacă pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege, nu îndeplineşte integral obligaţiile civile stabilite prin hotărâre până la expirarea termenului de supraveghere ori săvârşeşte o nouă infracţiune, descoperită până la împlinirea termenului pentru care s-a pronunţat o condamnare la pedeapsa închisorii, chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei”, a decis Judecătoria Târgu Jiu. (G.I.)

Vizualizări: 920

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: