Ani grei de puşcărie pentru un fost lider din minerit

Şapte ani şi şase luni cu executare. Aceasta este pedeapsa primită de fostul lider sindical din minerit, Cristea Fluerătoru. Verdictul nu este definitiv. Fluerătoru a fost acuzat de evaziune fiscală.

Judecat pentru evaziune fiscală pentru vreo 300 și ceva de facturi fiscale înregistrate în contabilitatea firmei sale pentru operațiuni fictive, fostul lider sindical a primit o condamnare de 7 ani și 6 luni cu executare, fiind găsit vinovat de acuzațiile formulate la adresa sa. Șapte ani au fost dați pentru evaziune în formă continuată și 1 an și 6 luni pentru delapidare, pedepsele fiind contopite apoi în cea de 7 ani și 6 luni. După această decizie judecătorii au ținut cont că inculpatul are condamnări definitive și în alte dosare penale și toate pedepsele dispuse în ultimii ani împotriva fostului sindicalist au fost contopite într-una singură.

„Contopeşte pedepsele cu închisoarea stabilite şi repuse în individualitatea lor în pedeapsa cea mai grea, de 7 ani închisoare, la care adăugă un spor de 6 luni, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa de 7 ani şi 6 luni închisoare. (…)Deduce din pedeapsa aplicată de 7 ani şi 6 luni închisoare durata reţinerii dispuse în acest dosar, începând de la data de 14.12.2015, orele 15:48, până la data de 15.12.2015, orele 15:48, precum şi durata reţinerii şi arestării preventive dispuse în alte cauze, de la 17.07.2013 la 19.12.2013”, au decis judecătorii, care au dispus și anularea sutelor de facturi fictive înregistrate în contabilitatea firmei lui Fluerătoru.

Inculpatul ar urma să despăgubească statul, dar și firma sa, aflată în faliment, cu aproape 1,2 milioane lei, bani pentru a căror recuperare a fost instituit sechestrul asigurator.

Vizualizări: 9,786

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: