Primarul din Țicleni a scăpat de incompatibilitate

Primarul Constantin Radu își poate duce liniștit la bun sfârșit și actualul mandat în fruntea Primăriei Țicleni, după ce a avut câștig de cauză la instanță împotriva Agenției Naționale de Integritate, care îl acuza de incompatibilitate. El a figurat în 2013 pe o lungă listă cu zeci de primari din județ și din toată țara pe care inspectorii ANI îi declarau incompatibili. Între timp, toți au contestat rapoartele de incompatibilitate în instanță și, în majoritatea proceselor derulate până acum, aproape toți edilii au avut câștig de cauză. Constantin Radu pierduse în primă fază procesul la Curtea de Apel Craiova, dar a atacat sentința respectivă cu recurs și acum a avut câștig de cauză la Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Admite acțiunea formulată de reclamantul Radu Constantin, în contradictoriu cu pârâta Agenţia Naţională de Integritate. Anulează Raportul de evaluare nr. 58460/G/II/11.12.2013 emis de pârâtă. Definitivă”, au hotărât judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Acuzațiile care îi erau aduse primarului vizau situații de incompatibilitate încă din perioada în care acesta era viceprimar la Țicleni. Faptele sale au fost inventariate de inspectorii ANI, dar fără succes pentru aceștia din urmă la instanță. „S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut, simultan, următoarele funcții și calități: viceprimar al Orașului Țicleni și administrator în cadrul S.C. GIRT CONSTRUCT S.R.L. (18 decembrie 2008 – 31 mai 2012); viceprimar al Orașului Țicleni și reprezentant al orașului în A.G.A. a S.C. APAREGIO GORJ S.A. (28 iulie – 31 mai 2011); primar al Orașului Țicleni și reprezentant al orașului în A.G.A. a S.C. APAREGIO GORJ S.A. (21 iunie 2012 – 30 mai 2013); primar al Orașului Țicleni și administrator al S.C. GIRT CONSTRUCT S.R.L. (21 iunie – 26 octombrie 2012)”, susținea Agenția Națională de Integritate în raportul din cursul anului 2013.

Vizualizări: 280

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: