Primarul PSD Tismana, în negocieri cu PNL

Probleme şi în Organizaţia PNL Tismana! Marian Slivilescu, primarul PSD, ar putea fi candidatul PNL la alegerile de anul viitor. Susţinerea lui Slivilescu vine în defavoarea lui Costel Buzianu, liderul organizaţiei locale, care speră să revină la primărie. Slivilescu a recunoscut că a purtat discuţii cu liderii PNL, în condiţiile în care partidul său nu i-a propus o candidatură în 2016. Marian Slivilescu a fost ales pe listele PP-DD, însă a trecut la PSD în urma Ordonanţei 55.

Marius Bălu, fostul preşedinte al PNL Fărcăşeşti, susţine că organizaţia de la Tismana i-a fost dată ca exemplu în şedinţa în care s-a vorbit despre aducerea  pesedistului Cosntantin Drăgoescu în tabăra liberalilor. Asta pe motivul că liberalii din Tismana au fost de acord cu susţinerea lui Marian Slivilescu, chiar dacă actualmente acesta este primar PSD. „Şi la Primăria Tismana, candidatul PNL va fi o surpriză. La ultima întâlnire cu noi, cu biroul local de la Fărcăşeşti, domnul Vâlceanu ne-a spus că a bătut palma cu primarul PSD să facă echipă cu Buzianu la PNL. Mie mi-a spus că trebuie să-l accept pe Drăgoescu, pentru că şi la Tismana nu a zis nimic Buzianu, când l-au luat pe Slivilescu. Acesta a fost exemplu care mi-a fost dat mie. Asta mi-a spus Dan Vâlceanu de faţă cu tot Biroul Permanent Local, la ultima întâlnire pe care am avut-o la Rovinari. Pur şi simplu mi-a spus să închid ochii, chiar dacă Drăgoescu a fost pesedist, pentru că şi Buzianu l-a acceptat pe Slivilescu. Deşi Buzianu avea şanse să câştige Primăria Tismana, el l-a acceptat pe Slivilescu”, susţine Marius Bălu.

Marian Slivilescu, primar PSD, nu exclude o candidatură din partea PNL. Asta în condiţiile în care PSD nu i-a promis încă susţinerea. „Încă nu m-am decis din partea cărui partid să candidez, dar nu exclud o candidatură din partea PNL. Am fost contactat de aproape toate partidele, singurul care nu mi-a propus să candidez a fost PSD. Vă daţi seama! Eu nu sunt nici preşedinte al Organizaţiei PSD Tismana! Cred că sunt singurul primar din judeţ care nu sunt preşedinte de organizaţie locală. Preşedintele Organizaţiei PSD Tismana este domnul Mihai Lăscăteu, un consilier local. Am simţit că la nivel de judeţ este o dorinţă de întinerire a organizaţilor locale PSD şi mi s-a părut normal să-l menţină pe domnul Lăscăteu pentru funcţia de preşedinte”, a precizat Slivilescu.

Nemulţumiri în PNL Tismana

Primarul de la Tismana spune că a auzit de anumite neînţelegeri în cadrul Organizaţiei Locale PNL. „Domnul Buzianu e preşedintele organizaţiei locale, ştiam că sunt nemulţumirile ale organizaţiei locale a PNL, dar decizia se va lua tot la nivel judeţean. Anumite situaţii care au apărut la nivelul organizaţiilor locale cred că se vor contura abia prin luna decembrie”, a declarat Slivilescu.

La rândul său, Costel Buzianu speră să revină la primărie. „Eu vreau să candidez pentru funcţia de primar la Tismana, iar liderii partidului ştiu asta. În schimb, eu nu ştiu nimic despre susţinerea actualului primar de către PNL. Deocamdată, nu s-a stabilit nimic în privinţa candidaturilor. Încă nu m-am gândit la o altă alternativă în afară de PNL”, a declarat Costel Buzianu.

Vizualizări: 260

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: