Un partid necunoscut ocupă de ani buni un spaţiu al primăriei

Administraţia locală din Târgu Jiu pune la dispoziţia unor partide politice care sunt practic inexistente pe eşichierul politic clădiri în care să-şi desfăşoare activitatea. Consilierii locali din Târgu Jiu au avizat recent prelungirea contractului cu Partidul Naţional Democrat Creştin- Filiala Gorj, organizaţie despre care nici cei din administraţie nu ştiu prea multe. În schimb, alte organizaţii, de care aparţin şi europarlamentari, se luptă de mai bine de un an să dobândească un astfel de imobil de la primărie.

Municipalitatea din Târgu Jiu a avizat vineri, 23 octombrie, prelungirea duratei  contractului semnat anul trecut cu Partidul Naţional Democrat Creştin - Filiala Gorj, cu încă un an, pentru spaţiul în suprafaţă de 15mp situat în Târgu Jiu, lângă fostul sediu al Grupului Şcolar Transporturi Auto "Traian Vuia". Practic, sediul acestui partid, despre existenţa căruia nu se cunoştea până acum, este situat în fostele ateliere ale liceului. Conform hotărârii de Consiliul Local prin care consilierii au avizat prelungirea duratei contractului, preşedintele acestui partid în Gorj este Gheorghe Vodă. Chiriaşul plăteşte primăriei o chirie mai mult modică, de 49,97 lei/lună.

Decizia autorităţilor a creat nemuluţumiri în rândul şefilor organizaţiilor politice care au solicitat sediu primăriei Târgu Jiu de luni bune şi nu au primit. "Noi am solicitat încă de anul trecut sediu, astăzi (n.red luni 26 oct.) am depus a treia solicitare în acest sens. Am auzit şi eu că a dat la partidul acela, nu-mi vine să cred. Cred că sunt partide satelit ale PSD. Nici nu am auzit de partidul acesta. Nu ştiu cum le-a dat sediu. Probabil, primăria fiind condusă de liderul PSD, normal că se fereşte să ne atribuie un sediu într-o zonă cu vizibilitate pentru că îi e frică de procentele pe care le vom lua. O să vadă că ne descurcăm şi singuri. Avem un sediu al nostru, privat, şi în viitor o să apară şi cel de-al doilea", a spus Nicolae Daviţoiu, preşedintele Mişcării Populare, filiala Gorj.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: