PSD bagă CE Oltenia în groapă, PNL nu este capabil să îl scoată

Pesediştii au lucrat la distrugerea Complexului Energetic Oltenia în ultimii trei ani, iar liberalii arată că nu sunt capabili să scoată compania din groapă. Liberalii au anulat întâlnirea sindicaliştilor şi prestatorilor din minerit cu liderii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. Culmea este că întâlnirea era programată pentru ziua de joi, 29 octombrie, liderii au fost invitaţi marţi, 26 octombrie, iar miercuri, 27 octombrie, au fost anunţaţi că nu va mai avea loc. Acesta este al doilea demers al PNL Gorj soldat cu eşec, primul fiind constituirea unei comisii pentru elaborarea unor soluţii pentru CE Oltenia.

Întâlnirea lui Vasile Blaga şi Alina Gorghiu cu liderii de sindicat din minerit şi energie şi cu prestatorii de servicii nu va mai avea loc, anunţă PNL printr-un comunicat de presă. Întâlnirea urma să aibă loc joi, 29 octombrie, iar sindicaliştii aşteptau cu interes soluţiile propuse de liberali, dar au fost anunţaţi marţi că nu mai avea loc şedinţa. „În urma analizei făcută de conducerea Partidului Naţional Liberal s-a decis ca întâlnirea celor doi copreşedinţi cu reprezentanţii sindicatelor din minerit şi energie şi cei ai prestatorilor de servicii să se amâne pentru o dată ce va fi anunţată ulterior“, susţin liberalii.

PNL Gorj încearcă să mai diminueze impactul negativ al acestei decizii spunând că pe 19 noiembrie vor fi prezenţi la Târgu Jiu membrii Comisiei Naţionale de Energie a partidului, care vor discuta cu liderii sindicali. Despre această vizită s-a mai vorbit, dar rămâne un fapt că şedinţa cu liderii PNL este anulată. Acesta este al doilea eşec al PNL Gorj, primul fiind acela că liderii au spus că fac o comisie de specialişti pentru găsirea unor soluţii pentru CEO şi nu au făcut-o. Copreşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, susţine că până pe 19 noiembrie va fi gata şi comisia formată la nivelul judeţului pentru identificarea unor soluţii pentru CE Oltenia. El a declarat că liderii partidului îşi vor asuma politic câteva lucruri legate de CEO după şedinţa din 19 noiembrie.

Sindicaliştii aveau aşteptări

Dar sindicaliştii ştiu că decizia este la liderii partidului. Ei aşteptau ca joi să afle de la aceştia câteva dintre planurilor lor pentru CE Oltenia. Gabriel Căldăruşe, preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), anunţase că va participa la întâlnirea cu liderii PNL împreună cu alte şase persoane. „Aşteptăm să vedem oferta dumnealor, ce soluţii au pentru sistemul energetic şi ce propuneri legislative“, a declarat acesta. Liberalii au mai organizat o astfel de întâlnire anul trecut în octombrie, dar atunci au participat doar sindicaliştii de la Federaţia Naţională Mine Energie (FNME), iar liderii de la Federaţia Univers, cea în care este şi Căldăruşe, semnau un acord cu PSD pentru susţinerea lui Victor Ponta în alegeri.

Un alt sindicalist, Constantin Mitrescu, a aflat din presă că şedinţa nu va mai avea loc. El a spus că a făcut demersuri pentru ca mai mulţi colegi să poată participa, depunând la unitate cereri pentru concediu. Acesta susţine că avea speranţe de la această întâlnire şi este dezamăgit de decizia liberalilor. 

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: