Prime pentru angajaţii UATAA Motru

Cei circa 190 de salariaţi ai Uzinei de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) Motru beneficiază de prime cu ocazia sărbătorilor pascale. Conducerea unităţii a acordat deja la fiecare dintre salariaţi tichete cadou în cuantum de 350 lei. Personalul uzinei va primi şi salariul până la finele acestei săptămâni, spune directorul Eugen Corcoaţă.

Conducerea UATAA Motru spune că primele de Paşti ale salariaţilor sunt garantate prin Contractul Colectiv de Muncă şi au fost acordate în ultimii 4 ani. În cadrul uzinei prestează activitate 186 de persoane care au şi primit tichetele cadou oferite de administraţia societăţii. „Am oferit salariaţilor tichete cadou, exact cum prevede contractul, este un drept câştigat în urmă cu câţiva ani şi pe care l-am onorat de fiecare dată. Le-am dat deja tichetele cadou ca să aibă timp să-şi facă cumpărăturile pentru sărbătorile pascale. Cuantumul lor este la fel ca şi anul trecut. Ne zbatem să strângem bani cât să plătim şi salariile până vineri”, a declarat Eugen Corcoaţă, directorul UATAA Motru.

Motrenii au căldură începând de luni

O parte din salariaţii uzinei vor lucra de sărbătorile pascale, asta pentru că uzina are flux continuu. În data de 31 martie a fost oprită centrala mare conform solicitărilor a 75% din asociaţiile de proprietari, adică instalaţia care asigura încălzirea locuinţelor cetăţenilor. Pentru că centrala mică a intrat în revizie, motrenii au stat 5 zile fără apă caldă. Începând de luni a fost pornită centrala cea mică, iar acum motrenii au apă caldă în locuinţe. Conducerea unităţii a spus că luna aceasta a achitat în avans facturile pentru cărbunele achiziţionat de la CE Oltenia, în sumă de 200.000 lei, la fel ca şi în luna martie, numai că atunci a achitat circa 750.000 pentru că asigura şi încălzirea, şi a reuşit să mai achite din datoriile faţă de complex şi Finanţe. Între timp, debitele nerecuperate de la populaţie au ajuns la aproape 21 de milioane lei, drept pentru care toate asociaţiile de proprietari din municipiul Motru, în număr de 17, au fost acţionate în instanţă de UATAA pentru recuperarea sumelor datorate.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: