Parchetul Local Târgu Jiu va avea un nou sediu. Tribunalul se extinde!

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu se vor muta în casă nouă. Administraţia locală din Târgu Jiu a avizat atribuirea în folosinţă gratuită a unui teren de 20 ari pentru un nou sediu în zona fostului poligon din zona de nord a municipiului. Terenul este situat în strada Tineretului şi face parte din domeniul public. Totodată, autorităţile locale au avizat transmiterea în folosinţă temporară a unui teren din domeniul public pentru extinderea sediului Tribunalului Gorj.

Municipalitatea din Târgu Jiu a avizat luni, printr-o hotărâre de Consiliu Local, atribuirea în folosinţă gratuită a unui teren în suprafaţă de 2000 mp situat pe strada Tineretului nr. 3 Ministerului Public, prin Parchetul de pe Lângă Tribunalul Gorj, în vederea construirii unui nou sediu pentru Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Durata atribuirii în folosinţă gratuită a fost stabilită pe o perioadă de 49 de ani. Autorităţile locale au vrut iniţial să ofere spaţiul în care a avut OMV Petrom sediu, pe strada Siret, cel dorit şi de conducerea DGASPC Gorj, care vrea să mute sediul instituţiei acolo. Într-o cerere înaintată municipalităţii, semnată de prim-procurorul Felicia Cocoş, se arată că în prezent procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu se confruntă cu probleme din cauza lipsei unui spaţiu corespunzător, dat fiind faptul că cel existent, de pe strada Unirii nr. 34, predat în 1984, nu mai face faţă necesităţilor funcţionale care au crescut în ultimii ani.

Tot în şedinţa de ieri, consilierii locali din Târgu Jiu au avizat trecerea temporară a unui teren, în suprafaţă de 2914 mp, situat în strada Tudor Vladimirescu, din domeniul public al municipiului în domeniul privat al municipiului şi transmiterea acestuia în folosinţă gratuită Companiei Naţionale de Investiţii pentru executarea investiţiei ce presupune extinderea sediului Tribunalului Gorj. Terenul aferent sediului Tribunalului îşi va păstra destinaţia pe o perioadă de minimum 15 ani după predarea amplasamentului şi a obiectivului realizat, obligaţiile de întreţinere revenindu-i Tribunalului Gorj. Predarea terenului va avea loc la momentul începerii execuţiei lucrărilor de construire, se arată în solicitarea înaintată primăriei de managerul economic al Tribunalului Gorj.

Vizualizări: 602

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: