Directorii interimari ai CE Oltenia, propuşi de Consiliul de Supraveghere

Vechiul Consiliu de Supraveghere (CS) al CE Oltenia urma să facă o propunere pentru postul de director al Diviziei Energetice, însă a fost revocat înainte să ducă la îndeplinire acest demers. Preavizul lui Aurel Medinţu ar trebui să expire în data de 2 aprilie şi până în prezent nu se ştie cine îi va prelua atribuţiile. Dorin Spătaru, fostul şef al supravegherilor din CE Oltenia, a spus că managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a dat peste cap procesul de selecţie a noului Directorat, după ce a divulgat presei numele unor candidaţi.

Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia avea în plan să facă propuneri pentru posturile de directori rămase vacante la diviziile complexului, astfel încât să fie asigurat interimatul până la desemnarea noului Directorat în baza selecţiei. Demersul a fost stopat de faptul că Adunarea Generală a Acţionarilor a CE Oltenia a revocat Consiliul de Supraveghere, şi, cel mai probabil, noii supraveghetori vor fi cei care vor face propunerile în acest sens. „Consiliul de Supraveghere a făcut demersuri în sensul ocupării postului de director al Diviziei Energetice. Am solicitat Directoratului propuneri de candidaţi care să ocupe interimar acest post. Directoratul nu a răspuns. Consiliul de Supraveghere era pe punctul de a numi directorul interimar dintr-o listă scurtă, până la selectarea în baza legii 109. Aveam în vedere să numim interimar şi la Divizia Financiară. AGA a oprit acest demers”, a declarat fostul preşedinte al CS, Dorin Spătaru.  

Demersurile pentru selecţia noilor directori la CE Oltenia au fost demarate din luna aprilie a anului trecut, când a fost desemnat consorţiul SC Quest Advisors SRL&Transearch International SRL să se ocupe de acest lucru. Secţia noului Directorat s-a dovedit o sarcină dificilă, asta pentru că nici în prezent nu a fost finalizat acest proces, în ciuda bugetului generos. La mijlocul lunii ianuarie, managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, spunea că Divizia Energetică şi Divizia Minieră vor fi conduse tot de Aurel Medinţu, respectiv Daniel Antonie. Tot atunci Ciurel a spus că Giani Kacic şi Alexandru Teleru au fost nominalizaţi pentru şefia Diviziei Financiare, respectiv a Diviziei Dezvoltare. Fostul şef al CS, Dorin Spătaru, a spus că directorul general al complexului a creat probleme acestor candidaţi după ce le-a divulgat numele în presă, pentru că la acel moment aceştia prestau activitate pentru alte societăţi. „Domnul Ciurel a comunicat cu presa total nepotrivit, divulgând numele unor candidaţi deşi selecţia nu era încheiată. Acest lucru i-a determinat pe respectivii candidaţi să renunţe la selecţie, având probleme la companiile în care lucrau”, a precizat Spătaru.     

În 27 februarie, CE Oltenia anunţa redeschiderea perioadei de aplicare pentru poziţiile de director al Diviziei Energetice şi al Diviziei Strategie Dezvoltare. 

REACŢIE

Managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a spus că îl va păstra pe Aurel Medinţu aproape de companie, sub o formă sau alta. „Dânsul va fi în echipă cu mine cât voi putea să-l ţin. Domnul Medinţu a avut controverse cu Consiliul de Supraveghere, cu persoane cu poziţii dominante, dar aceste lucruri au fost deja depăşite. Eu mi-l doresc în continuare ca şi colaborator”, a declarat Laurenţiu Ciurel, managerul CE Oltenia.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: