Noul Carrefour, lângă Piaţa Centrală din Târgu Jiu

Un nou magazin Carrefour va funcţiona în municipiul Târgu Jiu, mai exact lângă Piaţa Centrală. În spaţiul concesionat de societatea care deţine lanţul de magazine Carrefour, SC Artima SA, pentru deschiderea acestui magazin, a funcţionat până nu de mult un supermarket Succes. Prin târg se vorbeşte că noul supermarket va fi pus în funcţiune în cel mult o lună.

Societatea Artima SA a solicitat recent aviz de mediu la Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj, pentru recompartimentarea spaţiului de la parterul complexului Rodna din Piaţa Centrală pentru înfiinţarea acestui nou supermarket. Magazinele Carrefour sunt concepute să aibă un anumit format şi aspect, tocmai de aceea este necesară efectuarea unor modificări ale spaţiului. Până acum câteva luni, acolo a funcţionat un supermarket Succes, care a fost închis o dată cu începerea procedurilor de intrare în insolvenţă a societăţii. „Ei vor să-i dea drumul cât mai repede, dar trebuie să termine amenajările, nu au cum înainte. După ce ia avizul de la noi trebuie să ia şi autorizaţia de la primărie, de modificări interioare, şi poate şi alte avize de la Sanepid şi de la veterinari, având acolo şi circuit de carne şi de toate produsele”, a declarat Nicolae Giorgi, directorul APM Gorj.   

Înfiinţarea acestui nou magazin va crea, cel mai probabil, şi noi locuri de muncă pe plan local.

În prezent, la nivelul municipiului Târgu Jiu funcţionează 3 magazine Carrefour: hypermarketul din cadrul centrului comercial Shopping City Târgu Jiu, un market pe strada Ecaterina Teodoroiu-lângă hotel Anna şi cel de pe strada Eroilor-lângă hotel Gorj. În luna februarie, societatea Artima a cerut la APM Gorj avizul de mediu pentru recompartimentarea unui spaţiu din Piaţa 9 Mai, pe strada 1 Decembrie 1918, în care a funcţionat înainte tot un magazin Succes. Acesta este situat vis-a-vis de complexul Favorit. Nu s-a renunţat nici la acest proiect, spun reprezentanţii APM Gorj, însă prioritar pentru deschidere ar fi cel din Piaţa Centrală. Lucru lesne de înţeles în contextul în care în Piaţa Centrală vin mult mai mulţi gorjeni să-şi facă cumpărăturile.

Vizualizări: 679

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: