Prime pentru concediaţii din CEO. Cum e posibil!

Peste 150 de mineri şi energeticieni aflaţi pe lista disponibilizărilor au fentat legea şi încă sunt angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia. Perioada de preaviz a fost tărăgănată cu o serie de concedii medicale.

Nefiind daţi afară, aceştia vor beneficia, în continuare, de prime din partea companiei energetice, după cum a declarat sindicalistul Dumitru Pîrvulescu. „Sunt unii colegi care n-au plecat încă deşi au fost pe lista de disponibilizări. Sunt peste 150 de colegi care au luat, de exemplu, tichetele cadou de Ziua Meseriei, cu toate că ei nu au fost prinşi în bugetul iniţial de cheltuieli pe această chestiune. Se credea că pleacă, dar nu au plecat”, a declarat Dumitru Pîrvulescu, preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie.

Astfel, perioada de preaviz a fost prelungită. Cel mai probabil sunt mineri sau energeticieni care se vor pensiona pe caz de boală după încheierea acestor concedii medicale dată fiind perioada foarte mare în care au luat concediu în baza unor documente medicale care atestau că au probleme. „Sunt unii care au intrat în medical. Când ai intrat în medical, se suspendă preavizul. Sunt colegi şi acum în concedii medicale. Sunt în situaţia de concediere şi nu au dus procesul la final. Şi-au suspendat perioada de preaviz cu medical”, a mai transmis Pîrvulescu.

În acest an, aproximativ 900 de angajaţi s-au aflat pe lista de concedieri. (M.M.)

Vizualizări: 5,638

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: